POT-PLANTER: Politiet gjorde store øyne da de fant flere hundre potter med cannabisplanter i huset. Foto: POLITET
POT-PLANTER: Politiet gjorde store øyne da de fant flere hundre potter med cannabisplanter i huset. Foto: POLITET

Avslørte stor hasjfarm like ved politistasjon

INNENRIKS

(VG Nett) Politiet trengte ikke å gå langt for å finne cannabisplantasjen. 200 meter fra politistasjonen pågikk det storstilt dyrking i tre etasjer.

Publisert: Oppdatert: 17.12.07 19:27

- Vi har funnet en cannabisplantasje i et bolighus. Det dreier seg om to etasjer pluss kjeller. Alle tre etasjene var fylt opp med potter hvor det var cannabisplanter. Det var snakk om flere hundre planter som var klare til høsting, sier politiavdelingssjef Tore Abrahamsen i Sarpsborg til VG Nett.

I politets nabolag

Huset med pot-plantene ligger i Sarpsborg sentrum, ifølge NRK Østfold. Bakmennene burde imidlertid kanskje ha vurdert å velge et annet sted å starte produksjonen, politistasjonen i byen befinner seg nemlig bare 200 meter unna.

Lovens lange arm har spanet mot huset en periode etter at de ble mistenksomme på måten det var tildekket på.

- Vi hadde tilsvarende forhold for en stund siden i Sarpsborg og kjente igjen måten huset var tildekket på. Vinduene var dekket til. Det blir en lukt ut av dette her, sier Abrahamsen.

Han sier plantasjen virket veldig profesjonellt utstyrt.

- Det var veldig profesjonelt med det elektriske anlegget. Det var vifter og varmekilder der som krever mye strøm. Det var et stort opplegg, sier Abrahamsen.

Én pågrepet

- Vi gjorde store øyne da vi så alle plantene, sier en av polibetjentene som var med å aksjonere mot boligen.

Politiet har pågrepet en person som fikk et forklaringsproblem da de kom på overraskende julebesøk. Nå leter de etter flere bakmenn.

- Den delen av etterforskningen starter nå. En person er pågrepet. Han befant seg i huset da vi kom. Han var den som hadde ansvaret for å vanne og gjødsle plantene, mener Abrahamsen.

De vet foreløpig ikke verdien på beslaget.

- Det er ganske uklart. For vår del er det et nytt produkt. Det har litt å si hvilken styrkegrad det er på dette. Vi må få avklart det med Kripos, sier Abrahamsen.

Avslørt av røyk

Det er ikke lenge siden en lignende plantasje ble avslørt i Søndre Land i Oppland. En engstelig person ringte brannvesenet og varslet at det veltet ut røyk hos naboen. Brannvesenet avdekket imidlertid raskt at røyken var damp fra flere hundre planter.