-Fortalte hva som skjedde

-Jeg har fortalt til politiet om hva som faktisk skjedde på den ulykksalige lørdagskvelden i Langesund, sier Terje Søviknes til NTB.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Søviknes bekrefter at han tirsdag har vært i politiavhør om den seksuelle forbindelsen med en 16-åring under Fremskrittspartiets Ungdoms landsmøte i fjor vinter, men vil ikke si noe mer om innholdet eller omstendighetene rundt avhørene.

-Jeg vil bare si at dette har fått store og tragiske konsekvenser for en lang rekke mennesker, sier han.

Terje Søviknes kom til avhøret i Porsgrunn uten at mediene var til stede.

-I og med at han selv ønsket en viss skjerming, har vi vært bevisste på det og forsøkt å gjennomføre det, sier politiadjutant Inger Mysen Conradsen ved Porsgrunn politidistrikt til NTB.

Neste uke

Hun vil ikke kommentere hva den tidligere Frp-nestformannen har sagt, eller hvor lang tid avhøret varte. Søviknes dro hjem tirsdag, men Conradsen utelukker ikke at han kan bli innkalt til flere avhør. Politiet har avhørt flere vitner i saken, og kan også komme til å innkalle flere.

Inger Mysen Conradsen regner med at den vesentlige delen av politiets etterforskning vil være ferdig i slutten av denne uken eller begynnelsen av neste. Da vil politiet sende sin innstilling til statsadvokaten, som tar den endelige avgjørelsen om det blir tiltale eller henleggelse.

-Vi vil uansett sende saken til påtaleavgjørelse hos statsadvokaten, sier Inger Mysen Conradsen. Hun begrunner det med at anklagene er såpass alvorlige. Politiets innstilling vil ikke være offentlig.

Eget initiativ

Politiet i Porsgrunn etterforsker saken på eget initiativ, etter at det ble kjent at en ung jente hevdet at hun ble utsatt for et seksuelt overgrep av en Frp-topp under FpU-landsmøtet i fjor.

Forrige mandag innrømmet Terje Søviknes at han hadde hatt sex med jenta, som da var 16 år, men hevdet at det skjedde frivillig. Etter at saken ble kjent, trakk Søviknes seg som nestformann, ordfører i Os og som førstekandidat på Frps stortingsliste i Hordaland.

Sist torsdag ble den nå 17 år gamle jenta avhørt av politiet. Hun bestemte seg mandag for ikke å anmelde Søviknes foreløpig, men det har ingen praktisk betydning for etterforskningen.

Det seksuelle overgrepet skal ifølge jentas forklaring ha skjedd sent etter at landsmøtedelegater og Terje Søviknes hadde vært på bar og sunget karaoke. Deretter skal de ha fortsatt festen på et nachspiel på hotellet før jenta havnet på Søviknes' hotellrom. Begge parter skal ha drukket alkohol.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder