FORTSATT RADARPROBLEMER: Radarproblemer førte til store forsinkelser iflytrafikken på Østlandet lørdag. Søndag er problemet fortsatt ikke løst. FOTO: ESPEN BRAATA

Forsinkelser kan ramme flytrafikken også i dag

(VG Nett) Til tross for at feilen ble raskt lokalisert, er ikke radarproblemene løst.

  • Monica Bring Estensen

Artikkelen er over åtte år gammel

Lørdag førte radarproblemer til store forsinkelser i flytrafikken på Østlandet.

- Situasjonen er den samme som i går, sier Ove Narvesen, kommunikasjonsdirektør i Avinor.

Det er Haukåsen-radaren i Østmarka som er problemet. Det er den ene av to radarer som dekker Østlandsområdet. Den er viktig for å kunne ha full kapasitet på Østlandet.

Nå benyttes kun Gardermoen-radaren, noe som innebærer at flyplassen ikke har kapasitet til å ta unna like mye flytrafikk som vanlig.

- Jeg tror de tar unna det som er nå, da det ikke har vært så mye trafikk så tidlig på dagen. Men blir ikke radarproblemet ordnet i løpet av dagen, kan det bli noen forsinkelser i flytrafikken, sier Narvesen.

- Foreløpig har det ikke påvirket trafikken, så vi får håpe at det har ordnet seg når trafikken tar seg opp i tre-fire tiden i dag,sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Kobro oppfordrer reisende til å møte opp til normal tid.

Det er andre gangen på to uker at flytrafikken på Østlandet rammes av tekniske problemer. Mandag forrige uke førte radiosammenbrudd førte til full flystans på Røyken og Gardermoen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder