ALVORLIG SIKTELSE: Trond Birkedal (31) har samtykket til varetektsfengsling i to uker med brev- og besøksforbud. Foto: Scanpix

Innrømmer skjult filming

(VG Nett) Trond Birkedal erkjenner at han har filmet flere personer uten at de har visst om det. Filmingen skal ha foregått i Frp-politikerens hjem i Stavanger.

Hans Henrik Torgersen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det kom fram i kjennelsen fra Stavanger tingrett, der Birkedal onsdag ble fengslet i to uker med brev og besøkskontroll. Dermed vil Birkeland i første omgang være fengslet til 6. april.

VGTV: - Flere fornærmede er tilknyttet Frp

Ifølge kjennelsen skal den skjulte filmingen hatt et klart seksuelt motiv fra siktedes side.

Samtykket til fengsling

Trond Birkedal har samtykket til fengslingen, og det ble derfor ikke avholdt et ordinært fengslingsmøte i tingretten.

Birkedal har erkjent at det er flere personer som har blitt filmet uten at de visste om det, men i kjennelsen står det ingenting om nøyaktig hvor mange saker det er snakk om.

KOMMENTAR: Siv stikker hodet i sanden

Siktelsen er også utvidet til å gjelde seksuell omgang med en person under 16 år. Han er også siktet for seksuell krenkende adferd mot flere personer.

Tidligere onsdag kom det frem at forholdet om seksuell omgang med barn under 16 år skal ha funnet sted i 2008. Politiet ønsker ikke å gå ut med detaljer om hvor i landet det skal ha funnet sted.

Erkjenner ikke straffskyld

Til Dagbladet hevder en 17 år gammel gutt at han ble utsatt for et seksuelt overgrep fra Birkedal i forkant av Fremskrittspartiets Ungdoms sommerleir i 2008. Gutten var da 15 år gammel.

Politiet ønsker ikke å kommentere om påstandene fra 17-åringen er det som danner grunnlaget for at siktelsen nå utvides.

- Han erkjenner ikke straffskyld for seksuell omgang med en mindreårig. Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet i de andre forholdene, sier advokat Christian Faye Ree som har bistått Birkedal i avhør med politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder