SOME PÅ DO: 57 prosent av oss sjekker sosiale medier mens vi er på ramma, ifølge en ny undersøkelse fra Statens institutt for forbruksforskning. Foto: Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix

Flere sjekker Facebook på do enn ved bordet

Unge voksne sjekker sosiale medier på mobilen når de er alene, og mye sjeldnere enn når de er sammen med andre.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Ved middagsbordet lar de fleste mobilen ligge.

En ny undersøkelse fra SIFO om unges medievaner viser at mens bare 20 prosent ville finne på å sjekke sosiale medier ved middagsbordet, ville hele 57 prosent gjort det på badet.

Da er det kanskje ikke rart at mobiltelefoner ved flere tilfeller har vært erklært for å være bakteriebomber. Det forklarer likevel ikke hvorfor menns mobiler har mer bakterier enn kvinners.

Folkehelseinstituttet mener imidlertid at mobilbruk på do ikke er farlig.

– Det er overhodet ikke farlig å ta med seg mobilen på do, for som regel vasker man seg på hendene. De bakteriene som blir igjen er gode bakterier, sa Petter Elstrøm, rådgiver i Folkehelsa til VG tidligere.

Sjekker hjemme om kvelden

Aller mest vanlig er det å sjekke sosiale medier på smarttelefonen hjemme. Der sier 84 prosent at de gjør dette om kvelden, 83 prosent på ettermiddagen og 74 prosent før de legger seg.

Les også: Frykter godtekrigen kan gi bakteriebonanza

Når folk våkner om morgenen er det 68 prosent av dem mellom 16 og 25 år som griper til mobilen og sjekker sosiale medier. Til sammenligning sjekker bare 30 prosent av dem nyheter på mobilen i sengen på morgenkvisten.

Når de er sammen med venner er det bare halvparten som sjekker sosiale medier, og kun en av tre sjekker på trening eller annen aktivitet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder