PÅGREPET: En person ble lørdag ettermiddag pågrepet på mottakssenteret på Sundvollen. Foto: Ekstra Bladet

Mann med kniv pågrepet på Sundvollen

(VG Nett) En person ble i ettermiddag pågrepet av politiet på mottakssentert på Sundvollen.


Sundvolden hotell har fungert som mottakssenter etter det dødelige angrepet på Utøya fredag og i dag besøker blant annet statsministeren og kongefamilien hotellet.

Det er foreløpig uklart hvorfor en person ble pågrepet her lørdag ettermiddag.

Ifølge VG Netts journalist på stedet, skjedde pågripelsen uten forvarsel. Personen skal ha vært en av de som var på Utøya, og skal ifølge øyenvitner til hendelsen ikke ha gjort noe i forkant.

- Jeg har en kniv i lommen, sa mannen til journalistene da han ble ført vekk.

Han ble spurt «er du medlem i AUF»?

- Ja, jeg er medlem av AUF, svarte han.

Pågripelsen var udramatisk.

Mannen var iført shorts, badetøfler og t-skjorte. Det skal plutselig ha skjedd, at to polititjenestemenn satt på ham håndjern.

Han hadde mørkt hår og smilte da han ble pågrepet, sier TV2s reporter.

Alt politiet kan bekrefte overfor VG Nett er at en person er pågrepet på stedet. Oslo-politiet, som svarer på henvendelser angående Utøya-dramaet, sier at de ikke setter denne saken i sammenheng med gårsdagens hendelser.

Personen som ble pågrepet skal etter planen avhøres senere lørdag kveld.

Jens Stoltenberg, Knut Storberget og Anne-Grete Strøm-Erichsen har i dag reist til mottakssenteret på Sundvollen, like i nærheten av Utøya.

Her møtte de blant annet AUF-leder Eskil Pedersen på utsiden av hotellet. Delegasjonen skal nå inn å snakke med noen av de berørte og pårørende, og etter planen møte pressen på utsiden etterpå.

På Sundvolden er mange av ungdommene som ikke er skadet, men som ikke har kommet seg hjem etter terroraksjonen mot AUF-leiren fredag.

Tidlig lørdag morgen kunne politiet bekrefte at minst 84 personer ble drept, da Anders Behring Breivik (32) åpnet ild mot deltakerne.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder