SPENT OVER VEIEN: Dette tauet var spent over E39 ved Ålgård. Politiet etterforsker nå saken. - Det er et under at det gikk så bra som det gikk, sier lensmann Ingrid Eik ved Gjesdal lensmannskontor. Foto: Politiet

Tau spent over veien - MC-fører slått i bakken

Politiet etterlyser ungdommer etter livsfarlig taulek

(VG Nett) I 50 kilometer i timen traff MC-føreren Tommy Klausen (51) dette tauet på E39 ved Ålgård i Rogaland. Politiet jakter nå på den eller dem som spente tauet over veien.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Det var helt uvirkelig. Selv om motorsykkelen fikk skader og ferien ble ødelagt, så har jeg all grunn til å være fornøyd. Jeg er hel og glad for at det gikk så godt som det gjorde, sier Klausen til VG Nett.

Det var natt til lørdag 51-åringen ble kastet av motorsykkelen sin ved Shell-stasjonen og Værtshuset i Ålgård i Rogaland. Tvers over sørgående felt på E39 var et tau spent over veien, melder Stavanger Aftenblad.

- Jeg så tauet rett før jeg kjørte inn i det, men det skjedde så raskt at jeg ikke rakk å gjøre noe, sier Klausen.

MC-føreren ble kastet av sykkelen, men han slapp fra ulykken uten skader. Motorsykkelen hans fikk imidlertid gjennomgå i møtet med asfalten.

- Det er skremmende at noen kan finne på noe sånt som dette.

ULYKKESSTEDET: Ved Shell-stasjonen i Ålgård hadde noen spent et tau over E39 natt til lørdag. Foto: Tommy Ellingsen


- Veldig alvorlig

Ifølge informasjon politiet sitter på, skal tauet ha blitt spent over veien minst to ganger.

- Tidligere på kvelden var det en drosje som kjørte inn i tauet som var spent over veien. Sjåføren fjernet tauet fra veien. Litt senere var tauet spent over veien på nytt, noe som kan tyde på at det lå noen i buskene for å se hva som ville skje hvis noen kjørte i det, sier lensmann Ingrid Eik ved Gjesdal lensmannskontor til VG Nett.

En bilist som kom bak MC-føreren så det som skjedde. Han tok med seg tauet i bilen i frykt for at noen ville spenne det over veien på nytt.

Politiet etterforsker hendelsen, og har i dag gjennomført avhør av Klausen og vitner på stedet.

- Dette er veldig alvorlig. Det er et under at det gikk så bra som det, sier Eik.

Etterlyser ungdommer

Politiet etterlyser tre-fire ungdommer som skal ha vært observert på stedet rundt det tidsrommet da ulykken skjedde.

- Det skal ha vært en tilstelning på Værtshuset. Vi ønsker å komme i kontakt med personer som var der. De kan ha sett noe eller ha informasjon om det som skjedde, sier lensmannen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder