DØDE: Det var ved denne puben i Porsgrunn at det oppstod bråk lørdag kveld. Ifølge vitner skal den kvinnelige dørvakten ha blitt slått i ansiktet av en gjest. Søndag kveld ble hun erklært død på Oslo universitetssykehus. Foto: BJØRNAR TOMMELSTAD

27-åring skal ha slått kvinne i hodet - nekter straffeskyld: Kvinnelig dørvakt døde - mann siktet for dødsvold

PORSGRUNN (VG Nett) Den kvinnelige dørvakten som ble skadet på et utested i Porsgrunn lørdag kveld, døde søndag kveld. En 27 år gammel mann er siktet i saken.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det var lørdag kveld politiet fikk melding om bråk på utestedet «Sailors Inn» i Storgata i Porsgrunn. En 41 år gammel kvinnelig dørvakt ble funnet liggende på gulvet og trengte medisinsk assistanse.

Dørvakten ble fløyet til Oslo universitetssykehus lørdag kveld. Klokken 22.40 søndag kveld ble 41-åringen erklært død på sykehuset.

En 27 år gammel svensk statsborger er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Ifølge siktelsen skal han ha slått dørvakten en eller flere ganger i hodet.

Han erkjenner ikke straffskyld. Han forklarer i avhør at han ikke kan huske hva som skjedde, opplyser Telemark politidistrikt i en pressemelding.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

- Knuffing

Vitner har forklart at 27-åringen slo den kvinnelige dørvakten. Ifølge Telemarksavisen skal siktede ha slått dørvakten flere ganger i ansiktet. Han skal også ha opptrådt truende mot andre gjester på utestedet.

Selv husker ikke 27-åringen noe av dette.

- Det var knuffing og en uoverenstemmelse, men han har ingen erindring av at han skal ha slått, sier Wexels til VG Nett.

27-åringen skal ha vært sterkt beruset da han ble pågrepet, ifølge politiet.

Politiet vil be om at mannen varetektsfengsles i fire uker. Fengslingsbegjæringen begrunnes med fare for bevisforspillelse og av hensyn til den allmenne rettsfølelsen.

Kvinnen vil bli obdusert med sikte på å avklare hennes skader og dødsårsaken, heter det i pressemeldingen fra politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder