INNRØMMER SEX-KJØP: Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) innrømmer i Riga på en tur sammen med FPU-ere. Foto: SCANPIX

INNRØMMER SEX-KJØP: Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) innrømmer i Riga på en tur sammen med FPU-ere. Foto: SCANPIX

Fylkesleder vil ikke ekskludere Hoksrud

(VG Nett) Fylkesleder Lars Lindskog i Telemark Fremskrittsparti mener at stortingsrepresentant Bård Hoksruds sex-kjøp i Riga ikke er en sak for partiet.

Lars Akerhaug
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det var TV 2 Nyhetene som i går kveld viste TV-bilder av Hoksrud i det han kom ut fra et bordell i Riga.

Stortingspolitikeren var i Latvias hovedstad sammen med tre ungdomspolitikere fra Fremskrittspartiets ungdomsorganisasjon, FpU, forrige helg. Hoksrud vedgår å ha kjøpt sex av en prostituert.

Sexkjøp er ulovlig for norske statsborgere, også i utlandet. Fylkesleder Lars Lindskog i Telemark Frp mener likevel at det ikke er grunnlag for å ekskludere ham.

SLÅR RING: Fylkesleder Lars Lindskog i Telemark. Foto: Frp


- Eksklusjon er ikke noe alternativ her, for han har sånn sett ikke brutt noen interne regler i Fremskrittspartiet. Dette var en privat tur. Han har gått langt ut over grensene for hva han burde ha gjort som privatperson, men ikke partiet. Jeg kan ikke se at dette er noen eksklusjonsgrunn, sier Lindskog.

Bård Hoksrud til VG Nett: Jeg er sliten

Han sier at fylkeslaget nå er mest opptatt av å ta vare på Hoksrud og familien.

- For øyeblikket er vi bare opptatt av å ta vare på de personene det gjelder. Bård er en såpass oppegående kar at han selv tar de beslutningene han må ta.

- Mener du at han nå bør trekke seg fra sine verv?

- Det vil jeg ikke uttale meg om på dette stadiet. Jeg er rimelig sikker på at Bård gjør det han mener er riktig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder