VITNET: Vigrid-grunnlegger Tore Tvedt på vei inn I Oslo Tingrett for å vitne for Breivik I terrorrettssaken tirsdag. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix

Vigrid-grunnlegger vitnet i retten: Tore Tvedt: Norge er i en sivilisasjonskrig

OSLO TINGHUS (VG Nett) Tore Tvedt vitnet for å hjelpe Breivik. Han fortalte retten at nordmenn er i ferd med å bli utsatt for etnisk rensing.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Pensjonisten som stiftet Vigrid i 1990, sier at Norge er deltaker i en internasjonal sivilisasjonskrig som er en direkte etterfølging av den andre verdenskrig - der seierherrene etter den andre verdenskrig er sentrale.

- Det er bakteppet for balkaniseringen av Norge som vi ser i dag, og den krigen som foregår, sier Tvedt.

- Norge et konsensusdiktatur

På direkte spørsmål fra forsvarer Geir Lippestad, som hadde ført ham som vitne for å vise at Breiviks ekstreme politiske meninger deles av andre, forteller Tvedt at han deler 22. juli-terroristens syn på at Norge er under angrep.

- Vi er i et konsensusdiktatur der vi er i ferd med å utryddes. Vi blir terrorisert og forsøkt brakt til taushet, sier han.

Tvedt er ikke så ofte på nettet og leser hva andre mener på islamfiendtlige nettsider.

- Jeg er mest opptatt av mine ting. Jeg er ikke så interessert i hva som skjer på alle de sidene som mener det samme som meg. Men de gangene jeg har vært ute og lest, har jeg sett at de fleste deler mitt synspunkt.

- Vi jobber for det nordiske

Tore Tvedt startet Vigrid. Han forklarte fra vitneboksen at det står i organisasjonens formpålsparagraf at de skal jobbe for nordisk kultur, region og moral.

Tvedt sier at han fra første stund har flagget det han står for og hva som er formålet med Vigrid. Han er hentet inn som vitne for å vise hva andre på den ytre høyresiden har opplevd.

- Det har gjort det vanskelig for meg. Man har brukt 70 år på å demonisere nazibegrepet, sier han.

Føler seg forfulgt

- Jeg har blitt kastet ut og forfulgt alle steder jeg har bodd. Vi har derfor aldri hatt et politisk hovedkvarter eller organiserte politiske møter. Vi møtes kun når vi har seremonier, og holder kontakt gjennom mobiltelefoner og internett, forteller han.

- Vi er en nettverksorganisasjon. I Vigrid har vi ingen form for medlemskap eller kontingenter. Vi har ingen partipolitikk. Vi har livsløpstilknytning gjennom religiøse seremonier, avslutter Tore Tvedt sin relativt korte vitneforklaring i terrorrettssaken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder