Flyselskapet Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap for fjerde år på rad. Kåringen fant sted under årets Sky Trax World Airline Awards. Foto: Erlend Aas NTB scanpix

Norwegian kåret til Europas beste lavprisselskap

Flyselskapet Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap for fjerde år på rad.

David Bach
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I tillegg ble flyselskapet kåret til Europas beste lavprisselskap på langdistanseturer for andre år på rad under årets Sky Trax World Airline Awards.

– Jeg er svært glad over å motta over disse prisene, sier administrerende direktør i Norwegian, Bjørn Kjos, ifølge NTB.

Les også: Norwegian visste at de kom til å mangle piloter

Kansellerte 18 fly

Kåringen kommer i kjølvannet av noen heftige måneder for Norwegian, som senest i begynnelsen av juli måtte kansellere 18 fly på en lørdag på grunn av pilotmangel.

I juni kom flyselskapet i hardt vær på grunn av flyseteavgiften, som Norwegian besluttet å trekke direkte fra det betalingsmiddelet passasjerene brukte da de betalte reisen, uten å spørre først. Dette måtte selskapet gå tilbake på etter kritikk fra kunder og Forbrukerrådet.

Den 11 dager lange streiken i mars, som rammet totalt 200.000 flypassasjerer, forsuret også stemningen i selskapet.

Les også: SAS kaller Kjos en løgner

Emirates vant

Sky Trax World Airline Awards er den mest prestisjefylte prisutdelingen i flybransjen. Reisende fra over 160 land, i alt 19 millioner passasjerer, deltar hvert år i undersøkelsen, mens 280 flyselskaper måles. På topp 100-listen ender Norwegian på 30.-plass, mens SAS må nøye seg med 62.-plass.

I årets kåring var det Emirates som gikk av med seieren, etterfulgt av fjorårsvinner Qatar Airways og Singapore Airlines, som kom på annenplass i fjor.

– Vi er beæret over å bli anerkjent av den prestisjetunge Sky Trax Awards. Emirates har alltid satt våre kunder fremst, og vi jobber hardt for å levere den aller beste opplevelsen til våre kunder over alt, hver dag, over hele verden, sier president sir Tim Clark i Emirates Airlines i en pressemelding.

Kilder: VG / NTB / Worldairlineawards.com

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder