Avslutter advokatpraksisen

Politiet ransaker kontor og bolig

Oslo-advokat pågrepet etter lydopptak-avsløring

Advokat Amir Mirmotahari (38) ble torsdag pågrepet og siktet etter at VG onsdag publiserte et lydopptak av en samtale mellom advokaten og en torpedo.

 • Rolf J. Widerøe
 • Bjørnar Tommelstad
 • Hanna Haug Røset
 • Maria Abdli

Artikkelen er over tre år gammel

Mirmotahari sitter torsdag ettermiddag i avhør på politihuset i Oslo sammen med sin forsvarer Anders Brosveet etter VGs lydopptakavsløring.

– Avhøret er akkurat startet. Advokaten møtte på politihuset sammen med sin forsvarer, sier Stein Olav Bredli i Oslo-politiet til VG i 14-tiden.

VG avslører: Advokaten og torpedoen

Samtidig ransaker politiet 38-åringens kontor og bolig.

– Jeg kan bekrefte at vi ransaker på bopel og arbeidssted, sier Bredli til VG.

Advokaten er siktet for å ha påvirket aktører i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter.

Onsdag kveld publiserte VG et lydopptak av en samtale mellom advokaten og en torpedo. I lydopptaket ber advokaten torpedoen om å dope ned eller kidnappe et voldtektsoffer. Målet var å holde henne unna rettssalen – slik at klienten hans gikk fri.

AKSJON: Politiet undersøker bilen til advokat Amir Mirmotahari utenfor hans bolig i Bærum. Foto: Tore Kristiansen

Avslutter praksisen

Etter at VG publiserte lydopptaket kontaktet førstestatsadvokat Jørn Maurud ledelsen i Oslo politidistrikt. Han ba politiet starte en etterforskning med en gang.

– Politiet fortsetter nå med ulike etterforskningskritt. Jeg ønsker ikke å si noe mer detaljert rundt dette, sier Bredli.

Tidligere i dag kunngjorde Mirmotahari at han avslutter sin praksis med umiddelbar virkning.

«Jeg ser at jeg har opptrådt på en måte som er egnet til å skade advokatstandens anseelse, og vil derfor avvikle min advokatpraksis med umiddelbar virkning», skriver forsvarsadvokaten i en uttalelse sendt til VG.

«Jeg forstår at opptakene opprører alle som hører dem. Det jeg sier i samtalen er svært krenkende overfor kvinnen det gjelder og det ber jeg om unnskyldning for», skriver Mirmotahari i uttalelsen.

Advokaten har hele tiden hevdet at opptakene er tatt ut av sin sammenheng.

Tilsynssak

I uttalelsen hevder han også at de er «tatt opp av en kriminell i den hensikt å bruke dem til utpressing av meg og min familie», men skriver videre at «det er fullstendig uakseptabelt for en advokat å ha en slik samtale med en voldskriminell».

Politiet har startet etterforskning av saken, og Tilsynsrådet for advokatvirksomhet har åpnet tilsynssak. En rekke sentrale justispolitikere har også reagert på VGs avsløring om Oslo-advokaten.

Mirmotahari startet advokatfirmaet Pharos i 2008, og er både firmaets eier, styreleder og daglig leder. Det mellomstore advokatfirmaet har i dag syv ansatte og lokaler i fjerde etasje i en bygård midt i Oslo med eksklusive Hotel Bristol som nærmeste nabo.

Mer om

 1. Saken mot advokat Amir Mirmotahari
 2. Krim

Flere artikler

 1. Telefonsamtale avslører: Ukjent person visste om kidnappingsplaner

 2. Advokat-avsløringen: Mann pågrepet for hvitvasking

 3. Menneskehandel-ofre oppringt fra advokatens telefon

 4. Får ikke fortsette som advokat etter VG-avsløring

 5. Forsvarer arrestert utenfor Oslo tinghus

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder