KILOMETERLANG KØ: Slik så det ut på Oslo Lufthavn i mars 2012, i forbindelse med den forrige vekterstreiken på flyplassen. Foto: Espen Braata VG

Fredag kan det bli streike-kaos på Gardermoen

Det er brudd i forhandlingene mellom NHO Service og Parat. Om ikke meklingen fører fram, stenger Oslo Lufthavn for alle som skal reise ut fra flyplassen – over 40.000 passasjerer.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er 531 ansatte fra Nokas Aviation som potensielt kan bli tatt ut i streik. Disse har sentrale roller både i sikkerhetskontroll, bagasjeanlegg og øvrige innpasseringspunkter ved Oslo Lufthavn, skriver Avinor i en pressemelding.

Parat har varslet at det er 250 vektere som vil bli tatt ut i første omgang. 170 jobber i sikkerhetskontrollen.

En så stor kapasitetsreduksjon vil by på store sikkerhetsmessige utfordringer, og Avinor velger derfor å stenge lufthavnen dersom det blir streik.

Da vekterne streiket i 2012 førte det til kaos og en kilometerlang kø på vei gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen.

Etter en tre dager lang streik varslet Avinor da at de neste dag ville stenge flere flyplasser som en følge av streiken, noe som førte til at regjeringen umiddelbart besluttet å bruke tvungen lønnsnemd for å få en slutt på streiken.

Flyavgiften: Du kan få ekstra regning

Fredag 10. juni er det ventet svært høy trafikk. Totalt er det 42.200 passasjerer som skal sikkerhetskontrolleres, og dette tallet er blant det høyeste noensinne på Oslo lufthavn.

Passasjerer som ankommer Oslo Lufthavn og har Oslo som endedestinasjon vil ikke bli berørt dersom det blir streik.

(VG/NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder