BER OM TIPS: – Vår oppmerksomhet er rettet mot å løse en drapssak. Derfor er det viktig at folk som vet noe tar kontakt, sier leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser, Grete Lien Metlid. Foto: Helge Mikalsen , VG

Politiet ber sexkunder om tips etter drapet på Galina

Oslo-politiet understreker nå at sexkunder ikke har noe å frykte for sin egen del hvis de kommer med tips og informasjon i Galina-saken.

Irene Rønold
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etterforskningen av det politiet karakteriserer som et brutalt drap pågår lørdag for fullt.

– Vi kommer nok til å fortsette ut over kvelden. Nå pågår det avhør, vi arbeider med å gå gjennom videomateriale, og jobber med tips og opplysninger, sier leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser, Grete Lien Metlid, til VG.

Bakgrunn: Galina (28) funnet drept i Oslo

28 år Galina Sandeva ble funnet drept i sin egen bil av venninner i prostitusjonsmiljøet. Bilen sto parkert i Bispevika, som er en av delene av Oslo sentrum hvor det pleier å være sextrafikk. En av teoriene politiet jobber ut fra, er at drapet kan ha sammenheng med prostitusjonsvirksomheten.

FUNNET DREPT: 28 år gamle Galina Sandeva var fra Bulgiaria, og beskrives av venner som snill og sprudlende. Det er ikke kjent når dette bildet er tatt. Foto: Privat ,

Ber om tips

Så langt har politiet en sikker observasjon av Galina i 20.30-tiden onsdag kveld. Allerede samme kveld skal vennene ha blitt urolige for henne.

– Vi er veldig opptatt av hvorvidt noen har sett henne eller vært sammen med henne etter 20.30, slik at vi kan gjøre «vinduet» vi etterforsker minst mulig, sa Metlid til VG fredag.

Les også: Slik jakter politiet på Galinas drapsmann

Lørdag hadde politiet fått 40 tips, uten at de har ført til noe gjennombrudd. Grete Lien Metlid ber fortsatt om tips fra publikum – også personer som har vært i området for å kjøpe sex. Metlid understreker overfor NRK at sexkjøpere ikke trenger frykte for seg selv.

– Noen kan synes det er vanskelig å ta kontakt med politiet, hvis man har vært i et område i forbindelse med et sexkjøp. Men vi ber om tips fra alle som har opplysninger eller observasjoner. Vår oppmerksomhet er rettet mot å løse en drapssak. Derfor er det viktig at folk som vet noe tar kontakt, uavhengig av bakgrunnen for at man vet noe, sier hun til VG.

Stort videomateriale

I løpet av fredagen sikret politiet en rekke elektroniske spor, som samtaledata fra Galinas mobiltelefon. I tillegg samlet de inn videoovervåkning av flere områder i Oslo sentrum:

** Området rundt parkeringen på Stena Line-kaia, hvor Galina ifølge politiet sist ble sett i 20.30-tiden onsdag.

** Kongens gate, hvor Galina ifølge politiet pleide å oppholde seg.

** Parkeringsplassen på Bispekaia, hvor hun ble funnet drept.

– Det har vært en stor jobb å hente inn, og vi har påbegynt arbeidet med å gå gjennom materialet. Det er store mengder, og det vil ta tid. Vi må alltid gardere oss tilstrekkelig, med tanke på at det kan komme nye opplysninger og vendinger i en sak. Derfor har innhentingen vært viktig, sier Metlid.

Les også: Hvem drepte Galina? (krever innlogging)

Deler av politiets etterforskning søndag vil konsentrere seg rundt kriminaltekniske undersøkelser av bilen hennes – en blå, bulgarskregistrert Ford Fiesta med registeringsnummer TX2890AK, skriver NTB.

Politiet kan ikke utelukke at drapet, som de betegner som brutalt, har skjedd i en situasjon med sexkunder eller noen som har opptrådt som sexkunder.

Hvis drapet skjedde i bilen og kan knyttes til prostitusjonsvirksomhet, kan det være gode muligheter for å finne biologiske spor etter en gjerningsperson.

(VG/NTB)

FUNNET I BILEN: I denne bilen, en Ford Fiesta med bulgarske skilter, ble den 28 år gamle bulgarske kvinnen Galina Sandeva funnet død torsdag. Foto: Politiet , NTB Scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder