SNIKFILMET: Både i Oslo i Lofoten har kvinner blitt snikfilmet i solstudioene til kjeden Brun og Blid. Her er kjedens studio i Storgata i Oslo. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Ble snikfilmet på solstudio i Oslo

Kvinnen: - Jeg fikk helt panikk

En kvinne oppdaget at hun ble snikfilmet i et solstudio i Oslo. Nå krever hun at solstudioene tar ansvar.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Kvinnen, som er i slutten av 20-årene, forteller til VG at hun oppdaget at hun ble filmet med en mobiltelefon på solstudioet Brun og Blid i Markveien i Oslo tirsdag denne uken.

– Jeg skulle kle på meg etter å ha tatt sol. Da så jeg en skygge oppunder taket, og legger så merke til at veggen ikke gikk helt opp. Der så jeg en hel mobiltelefon som stakk opp. Jeg fikk helt panikk, sier kvinnen til VG.

Politianmeldt

Eieren av Brun og Blid, Thorbjørn Frantzen skriver i en epost til VG at kjeden har politianmeldt saken, og at rutinene for å unngå at andre kan se inn på det ubemannede studioet på Grünerløkka, ikke har blitt fulgt opp.

– Det stemmer at på Grunerløkka er ikke rutinene fulgt med tanke på hvordan vi skal bygge for å unngå innsyn. Dette vil bli fikset omgående. Rommene som har en slik glipe er avstengt, skriver Frantzen.

Han forteller også at de sitter på bilder av den antatte gjerningspersonen som vil bli overlevert til politiet.

Studioenes ansvar

VG har søndag morgen ikke fått bekreftet fra politiet at saken har blitt anmeldt til politiet.

Oslo-kvinnen som VG har snakket med beskriver glippen hun ble filmet gjennom som 20 centimeter bred og en og en halv meter lang. Hun frykter nå at filmen kan bli spredd på internett.

– Nå kan det ligge en hel film av meg ute på nettet. Det er kjempeekkelt og forferdelig frustrerende.

Etter hendelsen tok hun kontakt med solstudioet, som sa de skulle anmelde vedkommende til politiet.

– Jeg blir veldig frustrert over at dette er en sikkerhetsfeil, og en svakhet i hvordan rommet er bygget opp, som legger til rette for at slike ting kan skje. At dette skal kunne skje, er helt sykt. Man skal ikke trenge å være redd for sånt, sier hun til VG.

Ikke første gangen

Tidligere denne måneden oppdaget renholdspersonalet på et annet Brun og Blid-solstudio i Lofoten et spionkamera forkledd som en knagg. Kameraet fungerte slik at det hadde en bevegelsessensor som aktiverte kameraet når noen kom inn i rommet.

– Dette er et kjent problem over det ganske land. Det skjer fra tid til annen fordi det er noen med tilbøyeligheter, sier Henning Andersen, som var operasjonsleder i Rogaland politidistrikt da en kvinne i Stavanger meldte fra om at også hun hadde blitt filmet i et solstudio.

Det var på Tasta Solsenter i Stavanger. I den saken har en 28 år gammel mann blitt pågrepet.

Fungerende lensmann i Leknes i Nordland, Dag Sture Strøm, sa til VG fredag i forrige uke at de som driver solstudioer har ansvaret for å unngå slike episoder.

– Jeg tror dette er den aller første saken vi har på dette. Men det er klart at både kommunale og private aktører har ansvar for å sjekke ut sine garderober, slik at vi unngår at dette skjer igjen, sa Strøm til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder