DRAPSSIKTET: 33-åringen fremstår som en notorisk kriminell. Nå er han tiltalt igjen, samtidig som han er siktet for et drap og et drapsforsøk. Foto: Nils Bjåland

Drapssiktet (33) tiltalt for familievold: – Slo meg i magen da jeg var gravid med hans barn

Raste mot aktor i retten

OSLO TINGHUS (VG) I løpet av svangerskapet skal den drapssiktede 33-åringen flere ganger ha slått eks-samboeren i magen og krevd abort.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Mandag møtte den drapssiktede 33-åringen i familievoldssaken i Oslo tinghus. Iført lys Ralph Lauren-genser, jeans og et Yves Saint Lauren-belte tok han plass ved siden av sin forsvarer i sal 427.

33-åringen erkjenner delvis straffskyld for familievold mot en av sine tidligere samboere. I tillegg erkjente han straffskyld for vold mot en eks-kjæreste, grovt tyveri, brudd på veitrafikkloven og én narkotikaforbrytelse.

Det mest alvorlige forholdet i hans karriere er siktelsen han har mot seg for å ha drept musikeren Paul Simmons. Saken er fortsatt under etterforskning.

DREPT?: 33-åringen er siktet for å ha drept musikeren Paul Simmons i et forsøk på å lure fra ham penger.

Les også: Polititeori: Drepte musiker i svindelforsøk

Her er han siktet sammen med sin kompanjong, en 35 år gammel mann fra Bergen, også han med en omfattende historikk på løgner, svindel og bedrag.

Les også: Politiet: To drapssiktede menn tatt da de forsøkte å drepe på nytt

– Han var kjekk og hyggelig

Etter at politiadvokat Joacim Paulsen fra Oslo politidistrikt var ferdig med sitt innledningsforedrag, inntok den første eks-samboeren vitneboksen. 33-åringen nekter straffskyld for familievold mot henne.

Eks-samboeren beskrev en lykkelig start på kontakten med 33-åringen etter at de to møttes via sjekkenettstedet Sukker.no i januar 2012.

– Jeg møtte en velkledd og velstelt mann. Rakrygget og selvsikker. Han var kjekk å se på og hyggelig å prate med. Alt stemte. Han ga også inntrykk av å ha mye penger, forklarte eks-samboeren.

I løpet av våren 2012 ble den fornærmede kvinnen gravid.

– Det kom som et kjempesjokk. Da jeg omsider fikk kontakt med ham (journ.anm. tiltalte), sa han at han gledet seg og ville være i familie, forklarte eks-samboeren.

– Endret seg plutselig og ble hissig

Kort tid senere flyttet de vordende foreldre sammen.

– Han endret seg plutselig og ble hissig. Han sa også: Du skal være glad du er gravid, hvis ikke hadde jeg ommøblert ansiktet ditt, forklarte eks-samboeren.

Den fornærmede kvinnen fortalte videre at forholdet mellom dem varte frem til høsten 2013 – et forhold som blant annet skal ha vært preget av grove trusler.

– Det skjedde ofte om kvelden. Du visste aldri hva som møtte deg. Men det ble vanlig. Kjefting og skriking. Etter hvert lå jeg mye i senga på soverommet. Det var tryggere å være der enn i stua, forklarte hun.

– Truet til å ta opp dyre lån

Eks-samboeren opplyste for retten at hun hadde tatt opp nærmere 400.000 kroner i ulike lån mens hun var sammen med 33-åringen, deriblant til leasing av en BMW X6 som koster over én million kroner.

Alle lånene sto i fornærmedes navn. I tillegg lånte de 200.000 kroner av fornærmedes foreldre, ifølge eks-samboeren.

– Han truet meg til å ta opp disse lånene. Jeg brukte sjelden kredittkort før jeg møtte ham. Det var han som brukte bilen. I ettertid fikk jeg vite at han ikke hadde førerkort. Han var lykkelig med en gang det kom noen penger, forklarte hun.

Ifølge eks-samboeren, regisserte 33-åringen også et innbrudd i parets leilighet i Oslo som et ledd i en forsikringssvindel.

– Truslene eskalerte etter at barnet vårt ble født. Han truet også med at «ting kunne skje med familien min», forklarte hun.

Forholdet til den drapssiktede 33-åringen skal ha tatt slutt i september 2013, og eks-samboeren forklarte i retten at det var først da at hun åpnet seg overfor familie og venner om hvordan hun hadde hatt det.

– Jeg fikk beskjed av ham om ikke å si noe til noen. Jeg var redd og visste ikke hva som kunne skje. En bør lettet da forholdet tok slutt, forklarte eks-samboeren, som fortsatt går til jevnlig behandling hos psykolog.

Forbannet i retten

Da eks-samboeren avsluttet sin frie forklaring tok retten lunsjpause. Den drapssiktede 33-åringen ba da om å få en prat med politiadvokat Joacim Paulsen.

– Hvor lenge skal hun få sitte der og forklare seg om ting som ikke er sant? spurte han, tydelig forbannet.

– Du vet hvordan dette fungerer. Du får forklare deg etterpå. Vennligst slutt med slike utbrudd, svarte aktor Joacim Paulsen ved Oslo politidistrikt.

Den arbeidsledige 33-åringen fra Sørlandet har en lang historikk på kriminelle handlinger. I sitt 33-årige liv er han dømt 14 ganger for bedragerier og tyverier siden 2000.

Parallelt med forholdet til eks-samboeren, så innledet 33-åringen et forhold til en annen kvinne i Oslo – også denne kontakten oppsto via sjekkenettstedet Sukker.no, ifølge kvinnen selv.

– Banket opp på sommerferie

Mandag ettermiddag vitnet hun i straffesaken i Oslo tinghus. 33-åringen erkjenner delvis straffskyld for familievold mot henne.

– Han fremsto som en høflig, sjarmerende og veltalende mann. Vi spiste middager på restaurant på hans regninger og han kjørte rundt i en BMW X6, forklarte den fornærmede kvinnen i retten.

Denne kvinnen ble også samboer med 33-åringen og beskrev et turbulent forhold med krangling, trusler og grov vold.

I sin forklaring for retten beskrev hun også en voldspeisode fra en ferietur til Mallorca om sommeren 2013.

– Det var hyggelig de første dagene, men så beskyldt han meg for å være utro på et tidspunkt vi ikke var sammen. Han ble sint og sparket meg flere steder på beina slik at jeg trodde det var brudd, forklarte hun.

– Sluttet da han så blod på hendene sine

33-åringen skal også ha satt seg over henne og slått henne gjentatte ganger i ansiktet.

– Han spurte meg: Vet du ikke hva jeg jobber med? Jeg svarte: Jeg antar at du gjør mennesker vondt mot betaling? Da svarte han: Det er helt riktig, fortsatt den fornærmede kvinnen.

– Han sluttet først å slå da han oppdaget blod på hendene sine. Jeg gråt og var ekstremt redd. Jeg trodde han skulle ta livet av meg der og da. Han truet også med å gjenta behandlingen om jeg ga lyd fra meg.

Ifølge denne eks-samboeren, så skal 33-åringen ha ringt en person han kalte «onkel» denne kvelden og spurt om vedkommende kunne gjøre en jobb for ham.

– Han ville ta familien og vennene mine, de som sto meg nærmest, forklarte kvinnen.

Den fornærmede kvinne forklarte videre at hun fikk vite at han skulle bli pappa med en annen kvinne og at han var svært ufin med henne på telefon.

– Jeg var redd hele tiden

Etter ferieturen til Mallorca forlovet kvinnen seg med 33-åringen og senere samme høst ble hun gravid. I retten forklarte hun at han i løpet av svangerskapet slo henne flere ganger i magen og ba henne om å ta abort.

– Det var mange episoder med krangling, slag, kvelning og trusler om å ommøblere eller knuse trynet mitt. Det var aldri en hel bra dag sammen med ham. Hvis den startet bra, så kan du banne på at den endte dårlig. Jeg kunne legge meg med en person, men visste ikke hvem jeg våknet sammen med. Jeg var redd hele tiden og følte jeg gikk rundt på nåleputer, forklarte hun i Oslo tingrett.

Den fornærmede kvinnen beskrev et kontrollerende forhold hvor 33-åringen skulle bestemme hvilke klær hun skulle gå med, hvordan håret skulle være satt opp og hvem hun skulle få treffe. I tillegg forklarte hun at hun hadde leaset en dyr bil i sitt eget navn til ham og tatt opp et lån på 150.000 kroner.

– Han hadde stålkontroll på meg. Jeg våget ikke annet, av frykt for mer vold, forklarte hun.

I likhet med forholdet til den første samboeren, så skal 33-åringen også i det andre forholdet ha planlagt forsikringssvindel med innbrudd i hennes leilighet.

– Jeg nektet, men etter hvert ble jeg truet til å bli med. Han sa han ville kidnappe barna. Jeg våget ikke å si fra til noen av noe fordi jeg var redd for konsekvensen, forklarte hun.

Rettssaken fortsetter tirsdag. Da vil den drapssiktede 33-åringen forklare seg om familievoldssaken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder