NEKTER FOR DRAP: Henning Hotvedt har konsekvent nektet skyld for drapet på Kristin Juel Johannessen. Foto: Privat

Hotvedts familie: – Han var helt normal på drapsdagen

BORGARTING (VG) Familien til Henning Hotvedt (39) har aldri tvilt på at han er uskyldig i drapet på Kristin Juel Johannessen (12).

  • Dennis Ravndal

Artikkelen er over tre år gammel

Hotvedt har konsekvent nektet en hver befatning med drapet på Kristin, og har forklart at han var på besøk hos broren og svigerinnen på kvelden 5. august 1999, den samme kvelden som Kristin forsvant.

Hun dro hjemmefra ved 18.40-tiden, og ble meldt savnet med 21-tiden denne kvelden.

Les også: Mystisk håndtrykk på Kristins sykkelhjelm identifisert etter 16 år

– Var helt normal

– Henning var ikke bedt i bursdagen, men barna hans var bedt. Så det var ekssamboeren som kom i stedet. Etter at barneselskapet var ferdig mellom 19.30 og 20.00, var jeg igjen for å vaske etter festen mens de andre dro. Rett etter dette kom Henning og stakk hodet inn i stua. Han satte seg i hagen og røyket mens han ventet på broren, sier Hotvedts svigerinne, som vitnet i rettssaken i dag.

Da moren hennes kom tilbake med barna ved 21-tiden hadde Hotvedt rukket å drikke kaffe og få kake som var igjen etter bursdagen.

– Vi sto en stund ute på terrassen og snakket med Henning. Han virket helt normal. Avslappet og hyggelig, sier svigerinnen.

Dette er saken: Bevisene som kan felle Hotvedt

Saken fortsetter under videoen

Har aldri tvilt på Hotvedt

Hun forteller at familien diskuterte Kristin-saken i tiden etter at Hotvedt fikk status som vitne og ble kalt inn som vitne.

– Det kom jo stikk i avisa hele tiden, og det har fortsatt i 17 år, sa svigerinnen.

Hun forteller at familien, i likhet med vennenne hans som var i vitneboksen på onsdag, aldri har trodd at Hotvedt kan stå bak drapet. Svigerinnen beskriver en barneglad og trivelig mann.

– Vi har aldri tvilt på Henning fra dag én. Han har vært en stor del av oppveksten til barna våre, vi hadde aldri latt ham passe barna våre hvis vi hadde den minste mistanke, sa hun i retten.

Kristins pappa: – Familien hans er uskyldig

- Kontrollerende ekskjæreste

Da ekssamboeren forklarte seg i retten onsdag, beskrev hun en telttur i dagene før drapsdagen, der Hotvedt ifølge henne skal ha opptrådt merkelig og truende.

– Hun snakket så vidt med oss om det i bursdagen. Hun sa at yngstejenta ville hjem og se på barne-tv, og at det ble en krangel om dette. Slik jeg oppfattet det, nektet hun Henning å sette normale grenser for barna sine, sier svigerinnen.

Hun beskriver at ekskjæresten var kontrollerende og sjalu.

– Hun tillot heller ikke at Henning fikk møte barna alene, så vi satte hjemmet vårt til disposisjon. Det skjedde også etter 5. august, sier svigerinnen.

Mer om

  1. Kristin-drapet
  2. Krim
  3. Drap

Flere artikler

  1. Kristin-tiltalt til ekssamboer: – Det har klikket for meg

  2. Forsvarer i Kristin-saken: – Tvilen er så stor at han må frifinnes

  3. Kristin-tiltalts bror: – Politiet hadde bestemt seg på forhånd

  4. Tiltalte hadde fantomtegning av gjerningsmannen da han ble pågrepet

  5. Aktor til juryen: – Dere må finne ham skyldig i drapet på Kristin Juel Johannessen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder