GIGANT: Den engelske mastiffen Oblix er en enorm hund - men både snill og veltrent, sier matmor Bente Olsen. Foto: Privat

Oblix veier 132 kilo - noen større?

(VG Nett) Matmor måtte kjøpe ny bil da Oblix vokste seg stor. - Jeg pleier å si at han gikk fra null til hundre på et år, sier Bente Olsen om den gigantiske mastiffen.

 • Ingrid Hvidsten

Artikkelen er over 11 år gammel

Når Bente Olsen tar med seg Oblix ut på skogstur er det mange som skygger unna. Den engelske mastiffen på 132 kilo innbyr ikke umiddelbart til kos fra alle fremmede.

- Han blir enten elsket eller hatet, og mange kommenterer at de håper han har spist. De skulle bare visst hvor kresen han er, ler Olsen.

Hun forteller Bergensavisen om en viljesterk, men tidvis smålat hund.

Har du et stort eller spesielt kjæledyr?Vis det fram i prokollen!

Normalvekten for en engelsk mastiff, som Oblix, er rundt 100 kilo.

- Han er jo enorm, men fast og fin. Han er på tur i skogen hver dag, og ofte flere ganger om dagen, sier hun til VG Nett.

- Han orker fint en løpetur, men hvis han synes vi går for fort, stopper han og venter til vi kommer tilbake til ham. Hele han er jo sær. Når han har bestemt seg for hvilken vei han vil gå skal du også være ganske kreativ for å få ham på andre tanker, sier Olsen.

Artikkelen fortsetter under bildet

RETT ELEMENT: Oblix trives godt på skogstur, men bestemmer mye selv. Her sammen med matmor på tur. Foto: Privat

Noen større?

Olsen har hatt flere hunder i huset før, også av samme rase som Oblix, som er engelsk mastiff. Ingen har vært så store.

- Han var størst i kullet allerede som valp, men han sjarmerte oss. En god liten plugg, sier hun.

Et drøyt år senere var sluggeren oppe i 100 kilo. De siste 32 har han lagt på seg over tid. Er han Norges største?

- Jeg så en på TV en gang som ble veid, og jeg tror den veide rundt 116 kilo. Han er jo stor. Vi måtte kjøpe ny bil, en Toyota Hiace, for å få plass til ham.

- Bare til kos

Etter at Bergensavisen skrev om Oblix har debatten gått på nettsidene om størrelsen hans. Olsen fastholder at selv om Oblix har mye vekt å bære på, er han sunn og frisk.

KOSEGUTT: Bente Olsen sier at mastiffen Oblix har et upåklagelig gemytt, og er en ekte kosegutt. Foto: Privat

- Han har ingen problemer som følge av vekta så langt. Men han hopper ikke akkurat opp i sofaen, selv om han sikkert hadde fått lov om han hadde giddet. Han er ikke noen trekkhund heller, og ville nok foretrukket å ligge i pulken i stedet for å dra den på skitur, sier Olsen, og tilføyer at hun synes det er helt greit.

- Han er helt rolig, og jeg vil mye heller ha en stor hund med hans gemytt enn en liten en som er overalt hele tiden, sier Olsen.

- Bare snill

Oblix er oppkalt etter den mer berømte kompanjongen til Asterix, og kunne nok i likhet med navnebroren gjort stor skade på sine omgivelser om han hadde villet. Ifølge Olsen er han imidlertid snill som et lam.

- Han kan jo hoppe han og, men det får han ikke lov til. Han hadde jo lett veltet en voksen mann. Når du har en så stor hund, må du vite hva du holder på med. Men han var veldig enkel å oppdra, skryter matmor, som sier hun bare har hørt ham knurre én gang.

- Han reagerer ikke når vi har besøk av folk han ikke kjenner, men jeg vet ikke hvordan han ville reagert i en truende situasjon, for eksempel hvis noen brøt seg inn. Det har jeg egentlig ikke lyst til å vite heller, sier Olsen.

Mer om

 1. Utrolige historier
 2. Dyr

Flere artikler

 1. Katten «Boom» fikk halen revet av

 2. Zanto (6) er en hund etter ski

 3. - Furbie (9) kan ikke bjeffe

 4. Hunden Mikkel (1,5) må kanskje avlives

 5. Kjempejubel i Stryn: Diesel (4) reddet fra fjellhylle

Fra andre aviser

 1. Verdens dyreste hund er solgt

  Aftenposten
 2. Måtte avlive Buster etter hunde-angrep

  Fædrelandsvennen
 3. Ventet tre - fikk 13 valper

  Fædrelandsvennen
 4. - Kombinasjonen av hunder er som å be om trøbbel

  Fædrelandsvennen
 5. - Rottweilere er kosete og trøstende

  Bergens Tidende
 6. - Endelig hjemme igjen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder