TREKKER SEG: Adecco-direktør Bård Kristiansen går av etter avsløringenen rundt selskapets sykehjemsdrift. Foto: Adecco

Adecco-direktør slutter

Direktøren for Adecco Helse fratrer sin stilling etter at det er avdekket avvik også ved Greverud og Midtåsen sykehjem.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Adecco opplyser i en pressemelding at direktøren for Adecco Helse AS, Bård Kristiansen, går av etter at det er avslørt omfattende ulovlig overtid og mislighold av kontraktene ved flere av selskapets sykehjem.

VET DU NOE? TIPS VG NETT HER!

«Direktør for Adecco Helse AS, Bård Kristiansen, erkjenner at han har kjent til forholdene over lang tid og har fratrådt stillingen», skriver Adecco i en pressemelding.

Adecco skriver også at de har gitt beskjed til Oslo og Oppegård kommune om at bruddene på avtalene er så alvorlige at kommunene vil ha rett til å heve kontraktene.

- Vi vil gjøre vårt ytterste for å rydde opp og samarbeide med kommunene for å avklare videre drift av sykehjemmene og eventuelt sikre en så god overgang som mulig. Våre ansatte har opplevd mye støtte, spesielt fra pårørende, noe vi setter stor pris på, sier konsernsjef Anders Øwre-Johansen.

NRK avslørte i forrige uke at selskapet over en lengre periode har tillatt ansatte å jobbe opptil 84 timer i uken, og ta en rekke doble vakter.

Det er også blitt påvist at ansatte ved Ammerudlunden sykehjem har sovet i et sengerom i kjelleren.

I etterkant av avsløringene knyttet til Ammerudlunden sykehjem startet Adecco Norge en fullstendig revisjon av alle Adecco Helses fem sykehjem. Nå viser det seg at praksisen også andre steder har vært en annen enn forutsatt.

VG Nett kommer med mer.

VG Nett/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder