Schumann i 2013.

Krimshow med Nokas-raner avlyst i Stavanger

Nokas-raneren Kjell Alrich Schumann skulle være med på livepodkasten «Avhørt». Nå har et av konserthusene avlyst.

Publisert:

Krimshowet var booket i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim, men nå er arrangementet i Stavanger avlyst, skriver Dagbladet.

– Vi synes det er trist og leit. Kjell Alrich Schumann har sonet straffen sin, og det er nå 19 år siden Nokas-ranet, sier Stein Morten Lier i «Avhørt» til avisen.

Han har likevel forståelse for at konserthuset i Stavanger velger å avlyse.

Schumann skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland under ranet i Stavanger i april 2004.

Direktør Per-Harald Nilsson i Stavanger Konserthus sier til avisen at de avlyser forestillingen av hensyn til den drepte politimannens familie.

– Nokas-ranet er veldig følsomt i Stavanger, sier Nilsson.

5. april 2004 fikk ranerne med seg 57,4 millioner kroner i det som er norgeshistoriens største ran.

Etter å ha innrømmet at det var han som skjøt og drepte politimannen fikk Schumann i Høyesterett en forvaringsdom på 16 år – med en minstetid på ti år.

15 menn ble til slutt dømt til fengsel mellom tre og 18 år for å ha deltatt eller medvirket til ranet. Hovedmannen David Toska ble dømt til 18 års fengsel.

Mer enn 50 millioner kroner har fortsatt ikke kommet til rette, og Toska uttalte seg i 2019 om hvor han tror pengene har blitt av.

I fjor ble det bråk da TV 2 brukte David Toska som sjakkekspert under sendingene sine. TV 2 mente det var verdt å gi ham en sjanse i studio.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no