STÅR FAST: – Vi har lagt til rette for økt valgfrihet slik at familien selv kan bestemme hvordan de vil innrette seg, sier statsminister Erna Solberg (H) som avviser endring i fedrekvoten. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Elisabeth Griegs likestillingsoppgjør: Erna Solberg avviser økt pappakvote

Ber bedriftene jakte kvinnelige toppsjefer

Støtter Elisabeth Griegs topplederoppgjør

Anniken Huitfeldt åpner for mer kvotering

Statsminister Erna Solberg sier bedriftene må ta grep for å få frem kvinnelige toppsjefer. Men hun nekter å forlenge pappapermisjonen igjen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I gårsdagens VG tok redertoppen Elisabeth Grieg (56) et oppgjør med mannsdominansen i næringslivet, og rekrutteringen av kvinner til topplederstillinger spesielt.

Samtidig refset hun den sittende regjeringen som i fjor reduserte fedrekvoten fra 14 til 10 uker.

– Det var et stort tilbakesteg, og det var ille at regjeringen tok vekk fire uker, sa Elisabeth Grieg.

LES MER:Redertopp Elisabeth Grieg tar lederoppgjør: – Ferdig med "den mørke mannen"

Statsminister Erna Solberg (H) følger ikke resonnementet til den mektige redertoppen:

– Det står ikke til troende at disse ukene hindrer kvinner fra å bli toppledere, sier Erna Solberg til VG.

FAKSIMILE: Redertopp Elisabeth Griegs oppgjør med forestillingen av "den høye, mørke mannen" som toppleder. Foto: ,

Støtter Grieg

Og legger til:

– Man må huske at færre enn 50 prosent av fedrene tok ut hele pappapermisjonen, også før utvidelsen fra 10 uker. Vi har lagt til rette for økt valgfrihet slik at familien selv kan bestemme hvordan de vil innrette seg. Nå må tiltaket få lov til å virke før man kritiserer det, sier statsministeren.

Erna Solberg gir imidlertid full støtte til Elisabeth Grieg når det gjelder rekruttering av kvinner til ledende posisjoner i næringslivet:

– Elisabeth Grieg peker på en kjempeutfordring. Jeg er helt enig med henne i at det er altfor få kvinner på topp i næringslivet, sier Erna Solberg.

Grieg fikk mye oppmerksomhet da hun kritiserte valget av Sigve Brekke som ny konsernsjef i Telenor.

Erna: – Styrene må velge

Statsministeren vil ikke ha noen sterke meninger om toppsjef-valget i Telenor. Hun tror heller ikke det finnes en enkelt forklaring på den lave kvinneandelen blant topplederne i norsk næringsliv:

– Det er nok mange delforklaringer på situasjonen. Jeg tror blant annet det handler om motet til å velge en kvinne. Bedriftene bør se på om det kan gjøres noe med måten de velger ledere til hele sin lederstruktur for å få fram kvinnelige kandidater til topplederjobbene, sier hun.

– Som å pålegge bedriftene å ta hensyn til kjønn når toppledere skal ansettes?

– Nei, det er helt uaktuelt. Da må styrene velge den de mener har best forutsetninger for å løse jobben, sier Solberg.

Hun er enig med Grieg i at shippingnæringen har noen spesielle utfordringer i en tradisjonell bransje dominert av menn.

– Man må følge Elisabeth Griegs eksempel og dytte kvinnene fram, sier hun.

VIL KVOTERE MER: – For noen år siden gikk svært få kvinner på handelshøyskoler og andre relevante utdanninger, men nå har de gjort det og fått topp karakterer. Men likevel rekrutteres de ikke, sier Anniken Huitfeldt (Ap). Foto:,

Åpner for mer kvotering

Stortingspolitiker Anniken Huitfeldt, som leder Arbeiderpartiets kvinnenettverk, åpner for at kjønnskvotering må vurderes på andre områder.

– For noen år siden gikk svært få kvinner på handelshøyskoler og andre relevante utdanninger, men nå har de gjort det og fått topp karakterer. Men likevel rekrutteres de ikke og får ikke de samme mulighetene som menn. Da er kvotering det eneste som hjelper, sier Anniken Huitfeldt som nå vil diskutere problemstillingene med Elisabeth Grieg.

LES MER:Redertopp Elisabeth Grieg tar lederoppgjør: – Ferdig med "den mørke mannen"

Huitfeldt: – Trenger beskyttelse

Huitfeldt er også klar på at kutt i fedrekvoten var et feilgrep.

– Det vi også ser er at menn som tar lengre pappaperm kan oppleve større diskriminering enn kvinner, for det kan bli sett på som at menn ikke er dedikert nok av arbeidsgiver. Da trenger de denne beskyttelsen, sier Anniken Huitfeldt.

– Jeg synes Grieg er veldig tøff. Vi kan ikke si at dette kommer, for mange i min generasjon har kvalifikasjonene. Men likevel når de ikke opp når sjefsjobbene skal deles ut, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder