Kvinne drept på institusjon i Asker

Forsvarer: Godt ivaretatt av politiet

ÅSTED: Den drepte ble båret ut av institusjonen hun arbeidet på tirsdag formiddag. Foto:Roger Neumann,VG

Politiet: Jente (15) siktet for drap

Politiet i Asker og Bærum rykket natt til tirsdag ut til en institusjon i Asker hvor en kvinne ble drept.

  • Morten S. Hopperstad
  • Erlend Ofte Arntsen
  • Eirik Landsend Henriksen

Artikkelen er over fem år gammel

På en pressekonferanse tirsdag formiddag bekrefter politiet at en en kvinne, født i 1983, som var ansatt på institusjonen, er drept.

– Hun var ansatt på stedet og var en del av sikkerhetsopplegget rundt den siktede jenta, opplyser politimester Terje Nybøe.

Jenta, som nå er siktet for drap, ble pågrepet uten dramatikk på stedet. Hun er 15 år.

– Hun er siktet i en alvorlig drapssak, men hun er fortsatt et barn så vi må ivareta henne på en god måte, sier Nybøe.

ETTERFORSKER: Politiet jobber ved institusjonen de kom til i natt. En person var død da politiet kom. Foto:Roger Neumann,VG

15-åringens forsvarer, advokat Cecilie Nakstad, har foreløpig ikke vært i kontakt med sin klient og kan derfor ikke gi noen kommentarer på hvordan siktede stiller seg til skyldspørsmålet.

– Hun har blitt ivaretatt av politiet på en god måte, sier Nakstad til VG.

Antatt drapsvåpen: Kniv

Politiet bekrefter at de har kontroll på det de tror er drapsvåpenet. Ifølge VGs opplysninger, har politiet tatt beslag i en kniv som beskrives som det antatte drapsvåpenet.

Jenta er nå med lege og til psykiatrisk undersøkelse. Hun er ikke avhørt. Politiet opplyser at de kjenner til tidligere voldsepisoder knyttet til jenta. Senest i sommer var politiet i kontakt med henne.

Det var klokken 0209 natt til tirsdag at en patrulje fra Asker og Bærum politidistrikt rykket ut til en institusjon i Asker.

Etter det VG får opplyst, skal kvinnen ha vært død da patruljen ankom åstedet, og politiet skal raskt ha fått kontroll på den nå drapssiktede tenåringsjenta.

PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Stine Karlsen, politimester Terje Nybøe og krimsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Kjetil Thue. Foto:Roger Neumann,VG

Behandler unge mennesker

– Det jeg kan si er at en person var alvorlig skadd og ved ankomst var den skadde død, sier politiinspektør Kjersti Lauvsnes i Asker og Bærum politidistrikt til VG.

Ved politiets ankomst ble det raskt konstantert av helsepersonell at den skadde var død, skriver politiet i en pressemelding.

Fylkeslege Petter Schou sier det er avdelingen med ansvar for barnevern som har eventuell tilsynsoppfølging av denne saken, men at også helseavdelingen er varslet om saken.

– Vi kommer til å sjekke ut om drapet skjedde i en behandlingssituasjon. Hvis så er tilfelle, kommer vi til å gå nærmere inn i saken, sier Schou.

– Jeg er nå på stedet og her er det en politietterforskning. Mer kan jeg ikke si om det, sier fag- og utviklingsleder, samt nestleder ved institusjonen til VG.

Institusjonens behandlingstilbud er spesielt rettet mot unge mennesker med problemer knyttet til traumer, tvangslidelser, psykoser, utviklingsforstyrrelser og overgrep.

Mer om

  1. Krim

Flere artikler

  1. 15-åring erkjenner straffskyld for drap

  2. Siktet jente (15) skal ha skrevet om drapsønsker i dagbok

  3. Foreløpig obduksjonsrapport: Drept av jente (15): Både kvelning og blodtap kan ha bidratt til Anna Kristins død

  4. Asker-drapet: Drapssiktet 15-åring prøvde å ta tjenestepistol fra politiet

  5. Jente (15) siktet for overlagt drap: Skal ha brukt offerets nøkler for å hente innelåst drapskniv

  6. Mammaen til drapssiktet 15-åring til VG: - Hun har snakket om å drepe i lang tid

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder