SVOLVÆR: Lofotbyenes sentrum med indre havn fotografert fra toppen av Thon-hotellet. Foto: Terje Mortensen ,

Uttransportert asylsøker siktet for drapsforsøk i Norge

Vitner: Sparket blødende eks-kjæreste i hodet på gaten

Nekter straffskyld

Serberen reiste til Norge på onsdag. Lørdag ble han siktet for drapsforsøk på eks-kjæresten. Ifølge vitner skal han ha sagt «I wanted to kill her».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var på lørdag at en kvinne kom vaklende og blodig nedover en gate i Svolvær sentrum i Lofoten. Hun var stukket flere ganger i mageregionen.

Politiet pågrep hennes tidligere kjæreste, som var dekket med blod. I dag ble serberen i 30-årene varetektsfengslet i fire uker i Trondenes tingrett.

Han erkjenner de faktiske omstendigheter, men nekter straffskyld etter siktelsen for drapsforsøk.

– Han avviser at han har forsøkt å drepe, men erkjenner de faktiske omstendigheter i forhold til det som går på kroppsskade, sier forsvarer Stig Erik Mortensen fra Advokathuset Lofoten.

Uttransportert asylsøker

Ifølge fengslingskjennelsen hadde ikke siktede lovlig opphold i Norge. Han reiste fra Serbia til Norge onsdag 14. oktober, og kom til Svolvær dagen etterpå.

– Han har tidligere vært asylsøker i Norge og ble da uttransportert. Slik jeg har forstått det, hadde hans innreiseforbud opphørt nå, sier politiadvokat Rita Hermansen Dahl i Midtre Hålogaland politidistrikt til VG.

Kjennelsen beskriver de dramatiske minuttene ugjerningen fant sted på lørdag etter at siktede hadde oppsøkt kvinnens bopel.

Ifølge sin egen forklaring til politiet skal han ha kommet for å se sin sønn, noe han skal ha blitt nektet av kvinnen. Det skal så ha oppstått en krangel, hvorpå det «svartnet» for ham.

Ifølge egen forklaring tok han da en ti centimenter lang kjøkkenkniv fra kjøkkenbordet og stakk kvinnen flere ganger i magen. Hun kom seg ut, men han tok henne igjen etter 300-400 meter.

Vitner: Sparket eks-kjæresten i hodet

Vitner som er avhørt i saken har fortalt politiet at siktede sparket sin eks-kjæreste i hodet, mens hun lå nede og magen blødde etter knivstikkene.

Ifølge anmeldelsen ført i pennen av en politibetjent skal han på stedet ha sagt: «It's that bitch blood. She was going to take my little boy» og «She has stolen my baby, I wanted to kill her.»

– Dette er ting han ikke har hatt anledning til å forklare seg om da han ikke er blitt konfrontert med det av politiet. Jeg ønsker derfor ikke å kommentere dette nå, sier Mortensen.

– Vi ser på dette som en alvorlig sak. Heldigvis er det sjelden vi har befatning med så alvorlige saker i Lofoten. Vi har siktet han for forsøk på drap og mener skadene hadde vært dødelige om hun ikke hadde fått adekvat medisinsk hjelp, sier politiadvokat Dahl.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder