KNIVSTAKK: Tre personer ble stukket med kniv utenfor Finnegan's Irish Pub i Bergen natt til mandag. To av dem behandles på sykehus, mens den tredje kom uskadet fra angrepet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tre knivstukket ved utested i Bergen

Mannen som knivstakk tre menn utenfor et utested i Bergen natt til mandag, var fortsatt på frifot i morgentimene.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

To av de tre ble lagt inn på Haukland universitetssjukehus, som ved femtiden meldte at de var kritisk skadd. Fire timer senere opplyste sykehuset at de to regnes som alvorlig skadd. Den tredje personen hadde på seg stikksikker vest og slapp uskadd fra angrepet.

- Innledningsvis ble det sagt at de var kritisk og livstruende skadd. De skal ha vært stukket i brystregionen i nærheten av hjertet. Klokka 6.30 fikk vi melding fra sykehuset om at tilstanden er nedjustert til stabil, altså ikke livstruende, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr i Hordaland politidistrikt til NTB.

Ikke pågrepet

- Vi er ferdig med det kriminaltekniske og taktiske arbeidet på åstedet og har innledet etterforskning. I løpet av dagen vil vi blant annet gå gjennom opptak fra overvåkingskameraer i området, sier han.

Knivstikkingen fant sted utenfor Finnegan's Irish Pub i sentrum av Bergen da stedet var i ferd med å tømmes for folk ved stengetid. Klokka 3.18 fikk politiet melding om at tre personer var blitt knivstukket.

De to som er innlagt er begge 34 år gamle og var gjester på stedet. Tredjemann er dørvakt. Det er uvisst om også gjerningsmannen var gjest på Finnegan's. Han skal ha kjørt fra stedet i en hvit varebil.

Politi og ambulansepersonell kom raskt til stedet. Politiet sperret av området rundt utestedet og avhørte vitner for blant å få identifisert gjerningsmannen. Flere skal ha sett selve knivstikkingen.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Blødende på bakken

Politiet forsøker mandag å få klarhet i hva som skjedde før knivstikkingen og om de involverte kjente hverandre fra før. Gjerningsmannen og de to skadde skal ifølge politiet være av afrikansk opprinnelse.

- Jeg gikk ut av Finnegan's. Da kom det tre dørvakter løpende. Den ene var stukket i vesten, sier et vitne til Bergensavisen.
Utenfor stedet lå de to mennene blødende på bakken, mens dørvaktene løp etter gjerningsmannen.

Til bt.no opplyser innsatsleder Atle Heradstveit at den ene av de to skadede ble stukket i siden, mens den andre ble skadet i brystet. Stikkene skal ha vært rettet mot hjerteregionen.

Ved 08.30-tiden opplyser politiet på Twitter at tilstanden til de to er alvorlig, men stabil.

Én gjerningsmann

Politiet har flere spor, men hadde i 9-tiden ikke kontroll på gjerningsmannen. Politiet jobber nå med å sikre seg tekniske og taktiske spor på åstedet.

- Alle vitnebeskrivelser tilsier at det dreier seg om én gjerningsmann, sier Berge.

Han forteller at de fortsatt ikke vet hva som skjedde før knivstikking, heller ikke om de involverte kjente hverandre fra før.

- Satt seg inn i kjøretøy

Ifølge tv2.no kjørte gjerningsmannen avgårde i en hvit varebil.
- Jeg kan bekrefte at gjerningsmannen skal ha satt seg inn i et kjøretøy, og kjørt fra stedet. Vi gjør alt vi kan nå for å identifisere både gjerningsmannen og kjøretøyet, sa Berge til kanalen ved 05-tiden.

Ifølge ba.no skal både de to skadede og den antatte gjerningsmannen være av utenlandsk opprinnelse.

- Vi kommer tilbake med mer informasjon klokken 11.00 i dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder