AVSLØRTE NARKOTIKALOVBRUDD: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen hilste på narkohunden Gustav i august i år. Under NM for narkotikahunder på tirsdag avslørte Gustav at en person i nærheten var i besittelse av marihuana. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: ,

Tilfeldig forbipasserende tatt med marihuana under narkohund-NM

Hunden Gustav (4,5) avslørte narkotikalovbruddet.

  • Oda Marie Midbøe

Hendelsen skjedde i nærheten av Sandvika sentrum i Bærum kommune, hvor 28 hunder fra hele landet konkurrerer i ulike øvelser under NM for narkotikahunder.

En mann i 20-årene fra Asker befant seg tilfeldigvis i nærheten av arrangementet, ifølge politiet.

– En av de deltagende hundene markerte på en tilskuer. Da er det skjellig grunn til å mistenke at personen har narkotika på seg. Han ble ransaket og det ble funnet en mindre mengde med marihuana, sier operasjonsleder Jørgen Jacobsen til VG.

Jobber for Oslo politidistrikt

Politioverbetjent Bjørn Egil Drangevåg, som er talsperson for arrangementet, forteller at den gode luktesansen tilhører hunden Gustav.

– Han er fire og et halvt år, kommer fra Bærum, men jobber for Oslo politidistrikt, sier Drangevåg til VG.

Politioverbetjenten forteller at Gustav nylig møtte justisminister Anders Anundsen, men sier det trolig er første gang hunden er med på NM.

– Hundene skiller ikke mellom jobb og ikke-jobb. Nesen er på hele tiden, og når de får lukten på narkotika gjør de det de er trent til, sier han videre.

SNUSER: Under NM skal hundene gjennom mange øvelser, deriblant søk i bil, leilighet, objektsøk og lydighetsøvelser. Foto: Asker og Bærum politidistrikt Foto: ,

Innrømmet narkotikabesittelse

Mannen ble tatt med inn til stasjonen og fikk et forelegg for hendelsen. Han innrømmet forholdet, vedtok forelegget og ble løslatt kort tid etter.

– Det virker som om at vedkommende ikke har fått med seg arrangementet på Twitter eller Facebook, og var der fordi han syntes det var spennende, sier Jacobsen.

Det er Asker og Bærum politihundelag som arrangerer NM for narkotikahunder denne uken. Hundene som er med i NM konkurrerer i ulike øvelser som søk i bil, leilighet, lager, objektsøk og lydighetsøvelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder