LASER: - Jeg kan ikke skjønne at de vi driver med skal være alternativt, sier daglig leder Anne Harila. Her er hun avbildet med en pasient i forbindelse med en tidligere sak. Foto: BJØRN THUNÆS, VG
LASER: - Jeg kan ikke skjønne at de vi driver med skal være alternativt, sier daglig leder Anne Harila. Her er hun avbildet med en pasient i forbindelse med en tidligere sak. Foto: BJØRN THUNÆS, VG

Slår tilbake mot alternativ-kontrollen: - Vi blir forfulgt

INNENRIKS

Laserklinikken er blant aktørene som får sterkest refs etter storkontrollen mot alternativ-bransjen. Selv mener klinikken seg «forfulgt» og «utsatt for overgrep» fra myndighetene.

Publisert: Oppdatert: 24.04.14 20:30

Laserklinikken, som holder til i Sandvika utenfor Oslo, risikerer nå betinget bot dersom de ikke endrer sin markedsføring.

Laserklinikken har også med egne avdelinger på Skedsmo, Sandnes, Namsos, Stord og Råholt.

- Tålmodigheten er slutt

- Vi har hatt dialog med Laserklinikken i mange år om deres markedsføring. De vet veldig godt hvilke krav som gjelder, men nekter å innrette seg etter loven. Nå er tålmodigheten vår slutt, og vi er nødt til å gripe inn, sier forbrukerombud Gry Nergård til VG.

Som VG forteller i dag, avdekker en stor kontroll mot alternativ behandlingsbransjen at en rekke aktører bryter loven.

Rundt 30 aktører følges nå nærmere opp av Forbrukerombudet og Helsetilsynet.

Avviser kritikken

Laserklinikken hevder at de kan behandle en rekke plager, blant annet astma, allergi, migrene, leddlidelser og betennelser.

Daglig leder Anne Harila nekter for at hun gjør noe ulovlig. Hun sier klinikken feilaktig er definert som alternativ behandling, og viser til at laserbehandling benyttes også innenfor skolemedisinen.

Hun legger til at hun har endret mye i markedsføringen sin på oppfordring fra Forbrukerombudet, men at hun nå har fått nok.

- Folk må jo kunne få vite hva de får behandling for! sier Harila til VG.

Truer med rettsak

I et brev til Forbrukerombudet skriver hun at hun mener seg utsatt for forfølgelse og «overgrep» fra deres side, og at hun akter å trekke hele saken for retten.

- Harila må gjerne mene at det hun driver med ikke er alternativ behandling, men hun er ikke autorisert helsepersonell og klinikken er kategorisert som alternativ behandling. Hun må følge loven som alle andre, sier Nergård.

Her kan du lese mer om