Dødsulykken i Selje: Nytt vitne har meldt seg

Et nytt vitne har meldt seg for politiet etter at et kjærestepar omkom i en trafikkulykke i Selje onsdag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

- En person har gjort en observasjon av en bil som kan være ulykkesbilen. Planen er å avhøre vedkommende tirsdag, sier etterforskningsleder Øystein Ruud ved politiets driftsenhet i Nordfjord, til VG.

Politiet har tidligere vært i kontakt med et vitne som har fortalt at føreren av ulykkesbilen skal ha foretatt flere forbikjøringer før ulykken.

– Vi har fått informasjon om at ulykkesbilen skal ha kjørt forbi flere biler på den aktuelle strekningen i forkant av ulykken. De bilistene som opplevde dette, ønsker vi at tar kontakt med politiet ettersom vi ønsker å kartlegge kjøremønsteret til bilen før ulykken, sier Ruud til VG.

Tidsrommet det er snakk om er mellom 17.30 og 18.00 onsdag kveld, og strekningen fra Selje og til ulykkesstedet.

– Det er en strekning det tar rundt 15 minutter å kjøre. Fartsgrensen på den er varierende, men ifølge rapportene jeg har er det 80 kilometer i timen der hvor ulykken skjedde.

Samler inn informasjon

Ruud forteller at ulykkeskommisjonen er ferdig med etterforskningen på stedet, og nå gjenstår det å få inn flest mulig opplysninger for å finne ut hva som var årsaken til ulykken forrige uke – hvor kjæresteparet Wahid Babaie (19) og Ida Tahooni Kivi (18) omkom da bilen trolig kjørte utenfor en støpekant og havnet i sjøen.

Bilen og de to ble funnet på ni meter dyp fredag kveld.

Ifølge Fjordenes Tidende er det seks personer fra politiets driftsenhet i Nordfjord som jobber med etterforskningen.

Minnemarkering

Mandag var første skoledag etter ulykken ble kjent, og dagen startet med en minnemarkering.

– Vi hadde en lokal prest her som fremførte minneord om de to, minneord som var basert på ting som medelever og lærere hadde skrevet om dem. Det ble også fremført en vakker sang, og spilt musikk som de to forulykkede elevene likte å høre. Denne musikken var også plukket ut av medelevene deres, sier rektor Karl Ottar Rundereim til VG.

De to omkomne skal ifølge Ruud obduseres onsdag, og det er ventet å ha en foreløpig obduksjonsrapport klar i løpet av en ukes tid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder