Flere togstrekninger åpnet

Mange togstrekninger måtte stenges på grunn av ekstremværet Nina lørdag, men mens noen av strekningene ble åpnet igjen natt til søndag, oppsto nye problemer flere steder.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Like etter halv ett natt til søndag kunne Jernbaneverket melde at strekningen Larvik-Skien på Vestfoldbanen var ryddet og åpnet for trafikk igjen etter ekstremværet Nina.

En time tidligere ble strekningen Bø-Lunde på Sørlandsbanen gjenåpnet etter stengning tidligere på kvelden på grunn av manglende strømtilførsel.

– Kjøreledningene svaier for mye i vinden mange steder, noe som gjør at togene ikke kan kjøre. Alle stengningene er stort sett knyttet til ekstremværet, fortalte pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NTB lørdag kveld.

Bergensbanen

I 3.30-tiden natt til søndag kunne også strekningen mellom Stavanger og Egersund på Jærbanen åpnes, dog med redusert hastighet på grunn av fortsatt sterk vind.

I Hordaland var Bergensbanen stengt lørdag ettermiddag og kveld mellom Bergen og Arna. Senere ble strekningen fra Bergen og ut til Trengereid stengt, nok en gang på grunn av problemer med strømtilførselen, men feilen var utbedret i 3.30-tiden natt til søndag.

Jernbaneverket har hatt nok å stri med mens ekstremværet Nina har feid over landet, og i 4-tiden natt til søndag oppsto nye problemer på både Bergensbanen og Ofotbanen.

På Bergensbanen førte en feil på kjøreledningen mellom Fagernut og Hallingskeid til at mannskaper måtte ut for å sette i gang reparasjon. På Ofotbanen førte kraftig snøvær til problemer.

– Vi har forberedt oss godt og har ekstra beredskap for å klare arbeidsmengden som kommer. Nå avhenger det av været, fastslo Kjell Bakken lørdag kveld.

Flere problemer

Utover kvelden lørdag fulgte togproblemene været, og flere strekninger på Østlandet måtte stenges. Dette gjaldt både den vestre linjen på Østfoldbanen fra Kornsjø til Sverige og strekningen Larvik – Skien på Vestfoldbanen, men sistnevnte åpnet igjen litt over midnatt.

– Vi følger utviklingen hele tiden og når vi kommer over en terskel så stopper vi trafikken. Utover kvelden og natta kan vi ikke gi noen garantier. Selv om vi har ryddet mye skog er det fortsatt noen steder hvor svære trær kan falle over linjene, understreker Bakken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder