NY SJEKKE-TREND: Etter en svært suksessfull aprilspøk innfører DNT ny merking i fjellet: De som er single skal ha grønn lue, mens de som er opptatt skal ha rød. På bildet er generalsekretær Nils Øverås som er opptatt og har derfor rød lue og Hanna Melhus, leder av DNT ung, er singel og har grønn lue. FOTO: DNT.

Turistforeningens spøk skapte stort engasjement: Nå kan du «lue-sjekke» opp folk i fjellet!

Det begynte som en aprilspøk: Single skal gå med grønn lue på fjellet, og de som er opptatt med rød lue. 48.000 Facebook-klikk senere blir dette virkelighet.

  • Marie Kingsrød

Artikkelen er over fem år gammel

- Det begynte som en aprilspøk på nettsidene våre, men etter en utrolig Facebook-respons og 48.000 klikk, fant vi ut at vi faktisk hadde nådd et behov med dette. Så nå innfører vi lue-merking i fjellet på ekte, sier kommunikasjonsrådgiver i Den Norske Turistforeningen (DNT), Ida Amelie Helgesen, til VG.

Send inn ditt luesjekke-bilde her!

Hun forteller reglene for den nye sjekketrenden på fjellet: De som er single skal gå med grønn lue, de opptatte med rød og de som kanskje er åpne for kontakt med orange. Slik blir det lettere å sjekke opp hverandre.

Etter DNT la ut denne egentlige aprilspøken på nettsidene 1. april, skapte det stort engasjement. Flere Facebook-brukere kommenterte at de kom til å følge denne trenden uansett om det var tull eller ikke, og at det var en lur idè.

- Jeg tror mange vil henge seg på dette nå i påsken. Det er mange single som har lyst på kjæreste, og i Norge er vi litt sjenerte; da hjelper det med en lue som signaliserer om vi er interessert eller ikke, sier Helgesen.

Stor interesse

Hun påpeker at det er for tidlig til å si om noen har funnet kjærligheten med lue-trenden ennå; det er tross alt ikke lenge siden den opprinnelige aprilspøken ble lagd.

- Vi hadde aldri trodd at dette skulle få så mye oppmerksomhet. Men fra og med nå er altså denne merkningen innført, sier Helgesen.

Vil treffe kjærligheten

Den single fjellentusiasten Johnny Phive (46) er blant dem som engasjerte seg for å få innført luemerkingen på ekte. Han synes dette var en lur idè, og nå vil han selv gå med grønn lue på fjellet i påsken. Med det håper han på å treffe den store kjærligheten.

- Dette blir litt som Tinder. Nå er det bare å se etter grønne luer i påsken. Det er lettere å sjekke opp noen når man vet de er søkende. Også er det enklere å starte en samtale med luene som utgangspunkt. Man slipper å gå veien for å finne ut hvilken sivilstatus personen har, sier Phive til VG.

Se hvem som er single

Parterapeut ved Åpen Dialog, Kate Elin Søyland, forklarer at det ikke alltid er lett å se hvem som er single og ikke - og at fargede luer derfor er et godt tiltak.

- DNT er kjent for å være flinke med merking. Humor er et bra sjekketriks. Jeg regner med at flere kan få en ekstra spennende og morsom påske takket være dette stuntet. Dessuten er det heller ikke alltid lett å se hvem som er opptatt og ikke. Før hadde fleste opptatte på seg giftering, slik er det ikke nå, sier Søyland.

Videre forteller hun at noen frykter avvisning mer enn andre. En grønn lue vil indikere at du er interessert i kontakt med andre single.

- Denne lue-trenden kan gjøre selv de reserverte typene mer åpne og tilgjengelig for god, gammeldags påskeromantikk, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder