KVAM SENTRUM: Dette var synet som møtte Statens vegvesen da de var oppe i helikopter i Gudbrandsdalen i dag. Foto: STATENS VEGVESEN/STEINAR SVENSBAKKEN

Skaffet oversikt over ødeleggelsene

Statens vegvesen var seks timer i luften over flomområdene

Her er Statens vegvesen sine egne bilder av flommens herjinger. De viser tydelig hvor hardt Kvam i Gudbrandsdalen og veiene i området er rammet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Her ser man hus som klamrer seg fast mens vannet raser forbi og veier som er vasket bort.

- Veikledalen, som kanskje ligger en km fra Kvam sentrum, er betraktelig verre enn i 2011. Ca en km av veien er borte, sier Steinar Svensbakken, seniorrådgiver i Statens vegvesen, til VG.

Det var som kjent en stor flom i Kvam også for to år siden.

De enorme vannmengdene i Sør-Norge har gitt både stengte veier og jernbanestrekninger.

Fløy i seks timer

Svensbakken fløy over Gudbrandsdalen og sidedaler i hele seks timer i dag for å få en oversikt over skadeomfanget. Med ham i luften var også en geolog og en veiekspert.

- Vi synes veldig synd på alle de menneskene på Kvam som er berørt for andre gang på to år, sier Svensbakken.

Avtagende rasfare

JORDSKRED: Her har det gått et relativt stort jordskred i Veikledalen i nærheten av Kvam. Foto: STATENS VEGVESEN/STEINAR SVENSBAKKEN

Han forteller at rasfaren er avtagende hvis det ikke kommer mer nedbør nå. Under flyturen fra nord til sør i Gudbrandsdalen så de også hvordan vannføringen endret seg.

- Vannmengden er på tur sør over i Gudbrandsdalen, det minker lenger opp og øker sørover, sier Svensbakken.

Han forteller at det var veldig mange ras på fylkesveien rundt omkring, men at mye av det så greit ut å ta fatt i og få ryddet opp.

KAN FIKSES: Denne brua i Kvam sentrum har fått litt juling, men er stort sett intakt. Foto: STATENS VEGVESEN/STEINAR SVENSBAKKEN

Brua i Kvam sentrum er stort sett intakt og går fint an å reparere, i følge Svensbakken.

- Det er et stort veinett som er berørt i Gudbrandsdalen og sidedalene, sier Svensbakken som regner med at de skal opp i helikopter i morgen også.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder