Etterlyser sentralt vitne

Cynthia Efe (23) funnet i havnen i Oslo

Politiet etterlyser en nigeriansk kvinne, som var sammen med 23 år gamle Cynthia Efe i dagene før hun endte død i havnen i Oslo.

Publisert:

DØD: Cynthia Efe kom til Europa fra Nigeria, på jakt etter en bedre fremtid. 23 år gammel endte livet i Oslo havnebasseng. (På bildet bruker hun en parykk.) Foto: Politiet

Vennene i det nigerianske prostitusjonsmiljøet i Oslo, forteller VG at de frykter at den unge kvinnen er drept.

Fra flere kilder får VG fortalt at Cynthia Efe (23) var i konflikt om penger med en annen nigeriansk kvinne, som hadde fungert som såkalt «madam» for Efe.

Les også:Kvinne funnet død ved kongeskipet.

Forlot Oslo

Denne kvinnen skal ha forlatt Oslo omtrent samtidig som Efe forsvant.

- Vi er kjent med opplysninger om denne kvinnen. Vi har etterlyst henne nasjonalt og internasjonalt, som et sentralt vitne, sier leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt Grete Metlid til VG.

- Vi har opplysninger på at denne kvinnen har bodd sammen med avdøde i Oslo, men selv har reist mellom Norge og andre land. Vi mener denne kvinnen kan ha nyttig informasjon om avdødes bevegelser i hennes siste dager, fortsetter hun.

Trolig spansk

Metlid oppfordrer alle som kan vite noe om hvor det etterlyste vitnet befinner seg, til å kontakte politiet. En kilde i avdødes nærmiljø forteller VG at flere personer forgjeves har forsøkt å komme i kontakt med henne.

- Vi tror denne kvinnen er i Spania, så politiet kan finne henne der. Hun har etterlatt flere dokumenter i leiligheten hun delte med Cynthia. Vi blir meget glade om politiet får tak i henne, forteller en av dem som meldte Efe som savnet.

Det var søndag 26. oktober at en ukjent afrikansk kvinne ble funnet død i havnebassenget i Oslo. Den påfølgende onsdagen kunne VG fortelle om hvordan et tog av 70 afrikanske prostituerte troppet opp hos politiet for å melde fra om en venninne som hadde vært savnet i over to uker.

Delvis påkledd

Politiet går nå ut med bilde av den døde kvinnen, i håp om å få flere vitner til å melde seg.

- Vi ønsker å vite hvordan og hvorfor denne unge kvinnen endte sitt liv i havnebassenget. Vi vil at flere fra hennes eget miljø kommer fram med relevant informasjon, men også at nordmenn som har vært i kontakt med avdøde gir oss opplysninger, sier Metlid.

Den døde kvinnen ble funnet delvis påkledd, og liket var ikke identifiserbart ved sammenligning med et bilde vennene leverte politiet.

Søkte asyl

Via fingeravtrykk ble hun identifisert fra hennes asylsøknad, levert inn i august i fjor. I asylsøknaden oppgir avdøde å være født i 1985. Politiet i Oslo har de siste fem ukene forsøkt å få kontakt med eventuell familie i Nigeria, uten å lykkes.

- Vi er fortsatt noe usikre på om personopplysningene fra asylsøknaden stemmer helt. Hun kan ha brukt flere navn, vi vet at hun også brukte kallenavnet «Vera», sier Metlid.

Mange uklarheter

Alle spor etter avdøde slutter natt til søndag 12. oktober, og politiet jobber nå ut fra at dette trolig er tidspunktet hun døde. Den endelige dødsårsaken er fortsatt ikke kjent.

- De rettsmedisinske undersøkelsene er vanskelige fordi liket hadde ligget lenge i havet før det ble funnet. Vi kan ikke utelukke at hun har vært utsatt for noe kriminelt, men har her kan det være andre dødsårsaker, sier Metlid.

- Det er uansett så mange uklarheter i saken at vi ikke har slått oss til ro, så dette er en prioritert etterforskning for oss, fortsetter hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder