DØDE SAUER: Rovviltkontakt Jan Kåre Lier er på stedet der sauene ble funnet. Bildet viser noen av de drepte dyrene. Foto:

20 sauer trolig tatt av ulv i Askim

Rundt 20 sauer er blitt drept eller hard skadet i Askim torsdag. – Overveiende sannsynlig at ulv står bak, sier Statens naturoppsyn.

Nora Evensmo Hvistendahl
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sauene ble funnet nord i Askim mot Glomma torsdag kveld. Statens naturoppsyn (SNO) dro til stedet i 18-tiden torsdag, skriver Smaalenenes Avis.

– Døde dyr lå spredt. Flere var skadd og noen måtte avlives, sier rovviltkontakt Mats Finne til avisen.

Sauene skal ha stått innenfor et gjerde, og rovviltkontakten sier til VG at det er overveiende sannsynlig at det er ulv som står bak på grunn av skadene.

– Hva får dere til å tro at sauene angrepet av ulv?

– Vi var tre personer fra SNO som var på stedet. Det var skadene på dyrene, med kraftige nakkebitt og det så ganske likt ut på de fleste dyrene. Flere av dem var delvis spist opp, og ett dyr var nesten helt spist opp. Det er ikke vanlig i hundeangrep, sier Finne og fortsetter:

– Jeg kan ikke se at det er noen andre rovdyr som gjør den typen skader og tar så mange dyr. Gaupe tar som regel bare ett dyr av gangen, sier han til VG.

Ifølge rovviltkontakten er det mye ulv i Østfold-området, og det skal ha vært sett flere ulv i området på forsommeren.

– Det er ikke uvanlig at ulv kan ta mange sauer på et sted. Det har skjedd flere ganger i Østfold, og senest i Enebakk for to år siden, sier han.

– Hva skjer med eventuelt nå med ulven?

– Det er kan komme en søknad om felling, men det er ikke vårt ansvar, sier Finne.

Statens naturoppsyn skal nå rapportere hendelsen til rovviltnemnda, som vil ta endelig stilling til om rovdyr står bak hendelsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder