FROBANNET: Thorbjørn Berntsen er forbannet på det han kaller en heksejakt på Gerd-Liv Valla. Foto: Frode Hansen
FROBANNET: Thorbjørn Berntsen er forbannet på det han kaller en heksejakt på Gerd-Liv Valla. Foto: Frode Hansen

Forbannet Thorbjørn Berntsen: - Yssen kan ikke ha det godt med seg selv

Publisert: Oppdatert: 10.03.07 08:34

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

(VG Nett) Arbeiderpartiveteran Thorbjørn Berntsen (72) er forbannet på det han kaller en heksejakt mot avgåtte LO-leder Gerd-Liv Valla. Han mener Ingunn Yssen slapp billig unna.

- At Yssen går så fullstendig fri etter hele balladen hun satte i gang, er blodig urettferdig. Hun kan ikke ha det godt med seg selv, når hun ser hva hun har gjort, sier Thorbjørn Berntsen til Dagsavisen.

Berntsen mener Ingunn Yssen har sluppet for billig unna. Hun burde tatt opp problemene internt i LO i stedet for å gå til VG, sier han.

- Dette er en forferdelig lei sak. Selv om jeg ikke har detaljert innsikt i hva som har skjedd, synes jeg oppriktig synd på Gerd-Liv. Hun har vært utsatt for en heksejakt uten sidestykke i historien. Det er helt ut av alle proporsjoner, sier Berntsen.

Gerd-Liv Valla trakk seg i går som leder av LO, etter at Fougner-utvalget hadde lagt fram sin granskingsrapport. Samtidig rettet Valla flengende kritikk mot jobben Fougner-utvalget hadde gjort.

Se VGTV:Valla: - Fougnerutvalget oppfordret til sladder

Berntsen støtter Valla. Han mener det var feil av LO å starte gransking av saken.

- Mediekjør

- De skulle aldri ha oppnevnt en granskingskommisjon, men lot seg presse av mediekjøret til å gjøre dette. Jeg er enig med Valla og flere andre som sier at det utviklet seg til den rene inkvisisjonsprosessen. Kommisjonen fikk fastsette sitt eget mandat, så LO hadde ingen styring. De systematiske lekkasjene til media ga journalistene regien og de fikk veltet LO i søla, sier Berntsen.

VG-Blogger:- Nå er Valla historie

Han tror det er stolthet i media over å ha felt Valla.

- Hele blodhundgjengen i media har fått nok et offer. De har klart å styrte den mektige LO-lederen og det er vel en stor prestasjon, sier han.

Diskutér:

Demonstrasjon lørdag

Klokken 14 i dag er det varslet en

demonstrasjon utenfor VG-huset i Akersgata. Støttegruppen «Kvinner som støtter Valla» demonstrerer fordi de mener dekningen av Valla-saken i media generelt, og i VG spesielt, har vært svært kritikkverdig.

Berntsen lar også Fougner-utvalget gjennomgå.

- Det er gamle Unge Høyre-folk som er blitt jurister. De får sjansen til å øse ut all sin oppsamlede aggresjon mot LO gjennom denne rapporten, sier han.

Denne artikkelen handler om