TORGET: Slik så det ut i midt i Notodden sentrum natt til 17. juli. Mellom 40 og 50 rånebiler deltok i protesten mot at hovedgata i Notodden er stengt for biltrafikk. Foto: FRODE ANDERSEN

Rånere satte Notodden i flammer

Rånere har i natt aksjonert i Notodden etter at rånegate ble gågate. Bål ble fyrt opp flere steder, og Notodden-boerne ble holdt våkne av høy musikk, tuting og bilstøy.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Klokken 09 mandag morgen ble Storgata i Notodden til gågate. Dermed ble det også slutt for rånegata.

- Klokken 21.45 i går kveld meldte rånerne at de ville aksjonere og lage bråk, fordi hovedgata i Notodden sentrum er blitt stengt for biltrafikk, forteller operasjonsleder Terje Edvardsen ved Telemark politidistrikt.

50 biler i kortesje

- 15 minutter etter midnatt ble det registrert 40-50 biler i kortesje mot Notodden sentrum. Bilene kjørte rundt i Notodden-området og lagde bråk ved å bruke signalhorn og «burne», så beboerne ikke fikk nattero, forteller operasjonslederen.

Deretter ble det tent flere bål på flere steder rundt om i Notodden.

- Klokken 01.09 ble det fyrt opp et bål av bildekk på torget. Deretter ble det satt fyr på tre-fire bildekk i en rundkjøring på E134 ved Texaco-stasjonen og i nærhet av Uno X-stasjonen i Heddal. Klokken 03.22 fikk vi melding om at det brant i bildekk på ute på Nesøya, forteller Edvardsen.

Brenner fortsatt

Klokken 04.47 ringte øyenvitne Frode Andersen til brannvesenet etter at det begynte å brenne voldsomt i hundrevis av gamle bildekk som ligger i en skråning ved en gammel avfallsplass på Svelgfoss.

- Tankbiler har kjørt fram og tilbake helt fram til nå, forteller Andersen i 06.30-tiden.

Den voldsomme røyken kunne ses over hele byen. I dag tidlig brenner det fortsatt på stedet.

- Vi har ikke pågrepet noen i forbindelse med dette, men vi har tatt beslag i førerkort, registrert og notert opplysninger som vil brukes videre i etterforskningen og når vi tar ut straffesaker, sier Terje Edvardsen, operasjonsleder ved Telemark politidistrikt.

SØPPELFYLLING: Brannvesenet kjemper i morgentimene fortsatt mot brannen i bildekkene på en gammel avfallsplass på Svelgfoss i Notodden. Foto: FRODE ANDERSEN

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder