BEKYMRET: Lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannesen, frykter at tilliten til politiet svekkes hver gang politifolk er involvert i straffesaker. Foto: SCANPIX

- Alvorlige politi-tiltaler sverter etaten

Flere politifolk er blitt tiltalt i alvorlige straffesaker den siste tiden. Sakene sverter hele etaten, mener Politiets Fellesforbund.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Én av sakene som nå behandles, gjelder fire politifolk fra Follo politidistrikt. De er tiltalt for grovt skadeverk og vold mot flere personer. En annen politimann fra Follo er tiltalt for å ha befølt en rusavhengig kvinne.

Lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannesen, frykter at tilliten til politiet svekkes hver gang slike saker dukker opp.

- Hver gang en polititjenestemann blir funnet skyldig i lovbrudd, opplever jeg det som en ripe i lakken for hele etaten, sier Johannesen til Dagsavisen.

Ifølge avisa er det til sammen seks alvorlige straffesaker med ni involverte politifolk som er under behandling for tiden.
Likevel er det fortsatt få av de anmeldte sakene som fører til en reaksjon.

Av totalt 391 saker som ble avgjort i løpet av første halvår i år, ble 347 saker henlagt, 13 ble avvist, mens 31 saker førte til enten forelegg, siktelse eller tiltale.

I første halvår i år registrerte Spesialenheten for politisaker 648 anmeldelser. 263 av sakene var anmeldt eller rapportert av fornærmede. Fem av sakene gjaldt seksuelle overgrep.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder