Kleppe jages ut i kulden

I dag starter kampanjen for å fryse Vidar Kleppe ut av Frps stortingsgruppe. Partiet vil trolig kutte ut sitt ukentlige gruppemøte for å sette Kleppe på gangen.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

I formiddag, på det ukentlige møtet i stortingsgruppens styre, vil Korsberg foreslå at gruppemøtene hver onsdag klokken 16 blir avskaffet så lenge Kleppe sitter på Stortinget for Fremskrittspartiet.

- Heretter vil jeg ikke delta på gruppemøter hvor Vidar Kleppe er til stede. Jeg anser Kleppe som en sikkerhetsrisiko fordi han ikke kan holde ting internt, sier Korsberg til VG.

Tore Aksel Nistad fra Oppland Frp er helt enig med Korsberg:

- Gruppemøtet på fredag var en reell marsjordre til Kleppe. Han har fått så mange advarsler om å slutte med soloutspill og lekkasjer gjennom tre år. Nå gidder vi ikke mer, sier Nistad.

Carl I. Hagen sa i går at han ikke vil ha fortrolige samtaler med Kleppe etter den siste runden.

Men i straffeprosessen mot Kleppe har Hagen nå forlatt podiet til fordel for de menige medlemmene i stortingsgruppen.

Offentlig utskjelling

På pressekonferansen i går oppfordret Hagen alle sine stortingsrepresentanter til å uttale seg til mediene om hva de har imot Vidar Kleppe - og bad samtidig mediene ta kontakt med representantene.

Nordtrønderen Per Sandberg var den første som begjærlig grep oppfordringen til offentlig utskjelling av kollegaen fra Vest-Agder.

- Vidar Kleppe har vært tema på de tre siste gruppemøtene. Vi andre har virkelig prøvd å gi beskjed til Vidar Kleppe at nå tolererer vi ikke lenger hans oppførsel. Men i Kleppes hode tar alle andre feil, ikke han, sier Sandberg.

Så lenge Vidar Kleppe er medlem av Fremskrittspartiet, er det umulig for stortingsgruppen å nekte ham adgang til gruppemøtene. Det forhindrer vedtektene.

- Dette er som «X-Files». Du tror det ikke før du får se det, var Kleppes oppgitte kommentar til hat-reaksjonen i stortingsgruppen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder