IMPULSKJØP: Amerikaneren som var på besøk i Bergen kjøpte leiligheten etter å ha sett den i halvannen time. Foto: Privatmegleren Vikebø & Jørgensen

Turister impulskjøpte leilighet til 18,5 millioner i Bergen

Et amerikansk par ble så betatt av Bergen at de kjøpte en leilighet i vestlandsbyen på den tredje besøksdagen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg har ikke opplevd lignende. Faktisk har jeg ikke hørt om lignende, sier Tom Jørgensen, daglig leder i Privatmegleren Vikebø & Jørgensen, til Bergens Tidende.

Han viser til det amerikanske ekteparet som besøkte Bergen noen dager i juli, og som på tredje dag av oppholdet kjøpte en luksusleilighet på Nordnes. Paret har ingen tilknytning til Norge.

Fikk du med deg? Kjøpte feriebolig i Oslo til 68 millioner

KUPPET LEILIGHETEN: Amerikanerne kjøpte leiligheten halvannen time etter å ha sett den. Foto: Privatmegleren Vikebø & Jørgensen

– Ikke ofte man bestemmer seg på dagen i den prisklassen

– Når en turist ønsker å se på en leilighet i denne prisklassen, regner du ikke med at det skal ende med salg. Hadde ikke dette vært midt på sommeren, er det ikke sikkert jeg hadde hatt tid til å treffe ham, sier Jørgensen.

Etter å ha sett seg rundt en halvtimes tid, hadde amerikaneren bestemt seg, han ville bare vise den til kona først.

Jørgensen sier til VG at ekteparet hadde kontaktet et annet meglerfirma for å finne en leilighet å kjøpe i Bergen. Etter å ha blitt geleidet gjennom en del annonser på Finn, fant de altså leiligheten på Nordnes, og tok kontakt med Jørgensen.

– Deretter gikk det relativt raskt. Jeg plukket de opp i halv to-tiden den ettermiddagen, og i syvtiden hadde vi signert og alt var i orden, forteller han.

Hans erfaring er at det som regel tar lenger tid før potensielle kjøpere bestemmer seg når det er snakk om så dyre leiligheter.

– Det er ikke ofte man bestemmer seg på dagen når de kjøper i den prisklassen. Men her gikk det jo ganske kjapt, siden kjøperen skulle reise videre dagen etter, sier han.

«AMERIKANSK SCHWUNG»: Megler Tom Jørgensen forteller at amerikaneren ville fullføre kjøpet med et håndtrykk. Foto: Privatmegleren Vikebø & Jørgensen

Les også: Parkeringsplass solgt for 1,2 millioner

Reiste videre dagen etterpå

– En time senere var han klar for å kjøpe, og spurte om han kunne få den for 18 millioner. Det var litt amerikansk schwung over det, hvor han ville fullføre dealen med et håndtrykk der og da, sier Jørgensen til avisen.

Prisantydningen lå på 19 millioner kroner og etter forhandling med selger endte de på 18,5 millioner kroner. Alt sammen skjedde i løpet av noen timer. Dagen etter reiste paret videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder