KOLLISJON: Her står ambassadebilen som natt til søndag krasjet med en annen bil på Bygdøy Allé på Frogner. I bakgrunnen ser man den andre bilen. Foto: Fredrik Hove , Hove Media

Sør-afrikansk ambassadeansatt frontkrasjet med kvinne

Politiet: Fremstod som beruset ** Ambassadør kalt inn på teppet

Politiet mener at diplomaten som natt til søndag krasjet front-mot-front på Frogner i Oslo, ikke var edru.

– Han fremstod som beruset på stedet, forteller operasjonsleder Ola Krokan til VG.

Siden føreren av bilen hadde diplomatisk immunitet, har ikke politiet mulighet til å gjennomføre tvangstiltak mot ham. Han ble hentet av personell fra egen ambassade, samtidig som Utenriksdepartementet ble varslet om saken.

Politiet ønsker ikke å opplyse hvilken ambassade diplomaten tilhører. Men Utenriksdepartementet opplyser at ambassadøren vil bli kalt inn på teppet trolig allerede mandag.

– Ambassadøren ved den aktuelle ambassaden vil bli kalt inn til en samtale i UD, trolig allerede i morgen, sier pressevakt Rune Bjåstad i Utenriksdepartementet til NRK.

Sør-Afrikas ambassade bekrefter overfor TV 2 og VG at det var en av deres ansatte som kjørte bilen.

– Det stemmer av en av våre medlemmer var I en ulykke. Jeg kan dessverre ikke kommentere saken, sier en representant for ambassaden til VG.

Passasjer løp fra stedet

Ulykken skjedde etter at en politipatrulje på vei til et annet oppdrag tilfeldigvis havnet bak ambassadebilen. Da politiet satte på blålys og sirene for å komme forbi, satte bilen overraskende opp farten og la seg over i motsatt kjørebane.

Deretter gikk det svært kort tid før kollisjonen skjedde i Bygdøy allé på Frogner.

– Passasjeren i bilen løp fra stedet uten at det ble gjort forsøk på å løpe etter vedkommende, sier Krokan.

Skiltet på ambassadebilen skal også ha blitt fjernet etter ulykken.

Fastklemt

Kvinnen i den andre bilen ble sittende fastklemt etter ulykken, men ble hentet ut av brannvesenet. Hun var bevisst hele tiden og skal ha pådratt seg lettere skader.

Personer med diplomatisk immunitet kan i henhold til Wien-konvensjonen ikke straffes. Utenriksdepartementet kan oppfordre den aktuelle ambassaden om å sende vedkommende hjem.

ULYKKESSTEDET: Kollisjonen skjedde i Bygdøy álle i Oslo natt til søndag. Ambassadebilen står i forgrunnen. Foto: FREDRIK HOVE , HOVE MEDIA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder