Erna til Støre og Giske: – Slutt å skremme velgerne!

LEKNES-HENNINGSVÆR (VG) Høyre-leder Erna Solberg er sulten på mer ordførermakt i nord og gir Arbeiderpartiet beskjed om å slutte med svartmaling av partiet hennes.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Mmm… Den var god!

Statsminister Erna Solberg tar enda en bit av den helt nystekte fiskekaken på fiskefabrikken Lofoten på Leknes sør på Lofoten.

Solberg sparket i går i gang sin valgkamp med en turné i Lofoten som skal vare helgen gjennom.

Les også: Høyre og Ap faller mest på ny måling

Svarer Giske

I går gikk også Ap-nestleder Trond Giske ut i VG og sa at han ikke så for seg at Høyre ville få ordfører i noen av de større byene nord for Molde.

Den spådommen fnyser statsministeren av.

– Jeg kan ikke se noen grunn til at velgerne skulle snu ryggen til Høyre nå. Jeg ser en region som preges av optimisme og fremtidstro. Selvsagt vil de også her i Lofoten og andre steder i Nord-Norge støte på utfordringer i tiden fremover, men det er mye positivt som skjer her. Det synes jeg Arbeiderpartiet også burde anerkjenne, sier Solberg.

Erna: – Slutt å svartmale situasjonen i Nord-Norge

Hun svarer Giske og hans partileder Jonas Gahr Støre med en tydelig advarsel.

– Jeg ser at Støre åpenbart har behov for å sende ut sine nestledere for å skremme bort velgerne, sier Solberg, før hun utdyper:

Les også: Kommunene må kutte i skole og omsorg

EN EKTE LOFOT-TORSK: Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg besøkte fiskeprodusenten Lofoten på Leknes i går. Der fikk hun se produksjonen av fiskekakene, og hun benyttet også anledningen til å selv å få smake på de runde fiskekakene - selv om hennes favoritt er de hjerteformede. Foto:Kyrre Lien,VG

– Jeg synes Arbeiderpartiet skal slutte å skremme velgerne. Slutte å svartmale situasjonen i Nord-Norge. Ved å påstå at utviklingen i Nord-Norge går i negativ retning forsøker Arbeiderpartiet å innbille velgerne at situasjonen her er en annen enn den alle vi andre ser. Det bidrar ikke med noe positivt for bedriftene og arbeidstakerne som bor for eksempel her i Henningsvær, sier Solberg til VG.

Kommentar: Høyrepappa: – Høyre er på feil spor

Hun minner om at hun husker lokalvalgene for fire år siden svært godt.

– For fire år siden skrudde også Arbeiderpartiet forventningene til egen suksess opp til et skyhøyt nivå. Da gjorde Høyre et svært godt valg og fikk mange ordførere i nord. Her i Lofoten og Vesterålen mistet Arbeiderpartiet alle sine ordførere. Jeg vil advare Arbeiderpartiet mot å ta noen seire på forskudd.

– En region som preges av optimisme

SMIIIL: Statsminister Erna Solberg er på rundtur i Lofoten, som er Høyres valgkampstart. Her er Erna og hennes mann Sindre Finnes under en fotomulighet i havgapet ved Haukelandsstrand. Foto:Kyrre Lien,VG

Solberg besøkte i går blant at fiskeprodusenten Lofoten, vasset i havet langs Hauklandsstranden og smakte på rogn og tran på Sauøya ved Henningsvær.

Les også: En av disse kan bli Ernas nye sikkerhetssjef

Høyre-lederen sier hun ser et helt annet Nord-Norge enn Trond Giske.

– Jeg ser en region som preges av optimisme og fremtidstro. Selvsagt vil de også her i Lofoten og andre steder i Nord-Norge støte på utfordringer i tiden fremover, men det er mye positivt som skjer her. Det synes jeg Arbeiderpartiet også burde anerkjenne, sier statsministeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder