Politiet jakter savnet psykiatrisk pasient

Den 30 år gamle mannen angrep en ansatt og rømte fra Lovisenberg sykehus i Oslo fredag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Uten sko og iført hvit t-skjorte er mannen nå på rømmen. Ved 02.30-tiden natt til lørdag var rømlingen fortsatt ikke funnet.

– Vi ble kontaktet av sykehuset klokken 20.00. Da hadde en pasient fått tak i en jernstang og angrepet en ansatt, stjålet nøkler og kommet seg ut av bygget, forteller Martin Todnem, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt til VG.

Mannen er innlagt ved lukket psykiatrisk avdeling og er tidligere dømt for vold. Operasjonslederen forteller at politiet ankom stedet kort tid etter de fikk meldingen.

– Han løp ut av bygget og politiet ankom sykehuset omtrent samtidig som han forlot stedet. Vi har nå søkt med flere patruljer i nærheten uten å finne ham. Politidistriktene i nærheten er varslet og mannen blir nå formelt etterlyst, sier Todnem.

Pasienten, en irakisk statsborger, beskrives som tilbøyelig til å bruke vold.

– Hvis publikum observerer mannen ønsker vi at de tar kontakt med oss, og ikke mannen. Historikken og oppførselen viser at han er tilbøyelig til å bruke vold, samt at han har vist farlig opptreden i dag. Det er grunnen til at han er på tvunget psykisk helsevern, sier operasjonslederen.

Mannen er 30 år gammel og 174 centimeter høy. Han ble sist sett i hvit t-skjorte, jeans og han er barbent. Alle med tips i saken kan kontakte politiet på telefon 02800.

En av de ansatte ved sykehuset ble påført flere kuttskader. Han er lettere skadet og blir ivaretatt av helsepersonell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder