STØTTER ENDRING AV ARBEIDSMILJØLOVEN: .... men Kristin Skogen Lund, her fra en VG-reportasje i 2012, og NHO vil vurdere om den i det hele tatt har riktig effekt etter hvert. Foto:Terje Bringedal,VG

NHO åpner for å snu om midlertidige ansettelser

NHO-direktør Kristin Skogen Lund tror regjeringens forslag om å øke bruken av midlertidige ansettelser vil skape flere arbeidsplasser. Dersom det ikke skjer, er hun villig til å reversere ordningen.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Regjeringen gjorde det klart før helgen at den ønsker å endre arbeidsmiljøloven, som i dag inneholder et generelt forbud mot midlertidige ansettelser. I arbeidsminister Robert Erikssons (Frp) forslag vil en bedrift få en karanteneperiode på ett år med å ansette en ny midlertidig ansatt i en stilling, dersom en midlertidig ansatt har jobbet i en tilsvarende stilling i ett år allerede. De midlertidige ansatte kan heller ikke utgjøre mer enn 15 prosent av staben.

– Ingen ønsker misbruk av ordningen. Men vi må passe på at reglene ikke blir kompliserte og skaper mye byråkrati. Om bedriftene opplever at dette blir vanskelig, vil det ikke gi ønsket effekt. Jeg håper på god dialog med Stortinget om dette, sier Kristin Skogen Lund til Klassekampen.

Hun sier målet må være å få de som står utenfor arbeidslivet, inn i jobb. Dersom man ender opp med å erstatte de som nå har fast jobb med midlertidige, bør lovendringen reverseres, sier hun.

– Da bør lovendringen reverseres. Vi har ingen ønske om midlertidighet per se. Vi ønsker faste stillinger. Over 90 prosent har faste stillinger i dag, og bedriftene er helt avhengige av fast arbeidskraft. Det er en misforståelse at bedriftene vil ha midlertidig ansatte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder