TOK UT SIKTELSE: Mannen ble pågrepet fordi det ikke var samsvar mellom mannens forklaring og det som har kommet frem under etterforskningen, opplyser politiadvokat i Vestfold politidistrikt, Lise Dalhaug. Foto: OLE OLSEN/VG
TOK UT SIKTELSE: Mannen ble pågrepet fordi det ikke var samsvar mellom mannens forklaring og det som har kommet frem under etterforskningen, opplyser politiadvokat i Vestfold politidistrikt, Lise Dalhaug. Foto: OLE OLSEN/VG

Politimann siktet for falsk forklaring etter dødsfall

Kjente den avdøde **Suspendert fra stillingen **Dødsfallet anses som mistenkelig

INNENRIKS

(VG Nett) En ansatt i Telemark politidistrikt er pågrepet og siktet for falsk forklaring etter at en kvinne ble funnet død utenfor Brevik lørdag 3. august.

Publisert: Oppdatert: 15.08.13 18:25

Det opplyser Vestfold politidistrikt.

- Det synes ikke å være samsvar mellom mannens forklaring og de fakta politiet har dokumentert i forbindelse med etterforskningen, sier politiadvokat Lise Dalhaug i en pressemelding.

Bakgrunnen for siktelsen er at en kvinne i 30-årene ble funnet død ved Sandøya utenfor Brevik i Telemark lørdag 3. august.

Var sammen kvelden før

Mannen i begynnelsen av 40-årene kjente den døde kvinnen og hennes familie, og er ifølge Telemark politidistrikt involvert i saken.

- De to var bekjente og hadde vært sammen kvelden før hun ble funnet, sammen med flere andre, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt til VG.

Siktelsen ble tatt ut tirsdag med bakgrunn i mannens forklaring. Dalshaug sier at det er alvorlig at folk ikke forklarer seg riktig til politiet.

- Er det ekstra alvorlig når mannen selv jobber i politiet?

- Vi fokuserer ikke på at mannen jobber i politiet. For oss behandles han som en hvilken som helst annen, sier politiadvokaten.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || 22000000

Kvinnen ble funnet i vannet ved Sandøya i 10-tiden lørdag formiddag. Politiet trodde først ikke at det hadde skjedd noe kriminelt, men fikk senere nye opplysninger som gjør at de nå anser dødsfallet som mistenkelig.

Suspendert

Politimannen er inntil videre er suspendert fra sin stilling. Han sitter i varetekt i Tønsberg og vil bli avhørt i løpet av tirsdag eller onsdag.


Spesialenheten for politisaker er orientert om saken, men vil ifølge politiet i Vestfold ikke involveres fordi mannen ikke var i tjeneste på det aktuelle tidspunktet man antar kvinnen døde.

Av habilitetsgrunner har Stadsadvokaten i Vestfold og Telemark besluttet at Vestfold politidistrikt skal etterforske saken videre.

Ber om tips

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha befunnet seg i området ved Breviksbrua mellom klokken tre og fem om natten den 3. august.

De har opprettet en egen tipstelefon i saken, nummeret dit er 98018751.

Her kan du lese mer om