NORSK ISLAMIST: Ubaydullah Hussain (29). Foto:MATTIS SANDBLAD,VG

Hussain om terrorangrepene: - Bred enighet i islam om at hån av profeten skal straffes med døden

Den radikale islamisten Ubaydullah Hussain (29) hevder at
Norge og alle land som han mener deltar i krig, krenkelse og hån mot Islam setter seg selv i fare for nye terrorangrep.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Fredag deltok Hussain i begravelsen til terroristen Omar Abdel El-Hussain, som politiet mener sto bak terrorhandlingene i København.

– Personlig kjente jeg ikke Omar El Hussain, måtte Allahs barmhjertighet være med ham, men vi har felles bekjente i Danmark. Jeg deltok i hans begravelse fordi jeg ønsket å vise støtte til han, hans familie og andre muslimer. Vi står sammen i denne svært vanskelige tiden som muslimene møter, både i Øst og Vest, og slike hendelser forener og skaper mer kjærlighet blant de troende muslimene, sier Hussain til VG.

– Støtter du hans handlinger?

– Jeg har full forståelse for at noen muslimer mener at nok er nok. Det har blitt sendt ut advarsler i flere år uten at regjeringene har tatt dem seriøst. Aksjonene i Paris og København kommer som en reaksjon på Vestens ugjerninger over lengre tid. Vesten har selv fremprovosert slike aksjoner og har seg selv å takke, sier han.

I BEGRAVELSE: Dette bildet viser Ubaydullah Hussain og Adnan Avdic i begravelsen til Omar Hamid El-Hussein i Brøndby fredag. Foto:REUTERS,

– «Jeg er Omar»

Ubaydullah Hussain (29) er frontfigur i den ekstreme, norske islamist-gruppen Profetens Ummah er tilhenger av fremgangsmåten til den islamske stat (IS) i Syria og Irak, og han har i lang tid figurert på Politiets Sikkerhetstjenestes (PST) liste over radikale ekstremister.

En Twitter-konto som bærer den kjente norske islamistens navn, har vært svært aktiv de siste dagene. I to av meldingene viser han det som tilsynelatende er støtte til den drepte danske terroristen, med utsagnet «Je Suis Omar» - «Jeg er Omar».

Hyllesten av København-terroristen er omskrivning av støtteerklæringen «Jeg er Charlie», som gikk verden rundt etter terrorangrepet mot det franske satiremagasinet Charlie Hebdo.

Hussain mener at vestlige regjeringer har skapt personer som Omar El-Hussein og Kouachi-brødrene, som sto bak terrorangrepene i Paris, ved å legitimere hån, krenkelse og fornærmelse mot profeten Mohammad.

– De gjemmer seg bak ord som ytringsfrihet og demokrati, men dette er et godt eksempel på at deres såkalte ytringsfrihet og demokrati har feilet.

– Skal straffes med døden

Hussain er klar på at han ikke ønsker flere angrep, og at han derfor oppfordrer samfunnet til å slutte med det han omtaler som hån og fornærmelser mot Islam.

– Det er bred enighet blant lærde i Islam om at hån og krenkelse av profeten Mohammad skal straffes med døden. Vi har flere eksempler på dette fra profetens tid. Dersom noen sekulære imamer som er betalt av Vestlige regjeringer mener noe annet, så får det stå for deres regning.

Religionsforsker Kari Vogt. Foto:ANNEMOR LARSEN,VG

Religionsforsker og spesialist på islam, Kari Vogt, mener Hussains utsagn om alle som krenker profeten skal straffes med døden er både galt og riktig.

– Det er riktig i den forstand at tradisjonell islamsk lov åpner for slik straff. I dag er dette lovgivning i noen få muslimske land, blant annet Pakistan. Men ellers er det uhyre sjelden at muslimske land har dette som landets lov, og det er uansett ikke slik at man kan henrette etter forgodtbefinnende. Det vil kreve en rettssak, sier Vogt til VG.

Forsker på ytterliggående islamisme, Lars Gule, mener dette er opplagt misbruk av islam til å forsvare barbariske terrorhandlinger.

– Det er en utbredt enighet om at blasfemi er belagt med dødsstraff. Det er en utbredt oppfatning i klassisk islamsk fiqh, islamsk lovtolkning, men det stilles også strenge bevis til prosedyrer og rettssikkerhet. Det er få lærde som mener det er berettiget for hvem som helst å myrde den som er anklaget for blasfemi, og det er ingen lærde som gir noen rett til å drepe uskyldige i samme slengen.

Motstander av fredsring

Lørdag ble «Fredens ring» arrangert i Oslo, der om lag 1300–1400 unge muslimer slo en menneskelig ring rundt Det mosaiske trossamfunn i Oslo. Arrangementet fikk bred omtale av internasjonale medier. Hussain mener det ikke er forenelig med islam, og er sterk motstander av hendelsen.

– Jeg skrev en Twitter-melding på min profil om hva jeg mener om aksjonen, og hvorfor det ikke er forenelig med islam. «Fredens ring» bør heller utføres mot de over hundre moskeene som den siste tiden er blitt angrepet av vestlige terrorister, sier Hussain.

Muslimer slår en menneskelig ring rundt synagogen for å vise solidaritet med jødene, lørdag 21 Februar. Foto: Therese Alice Sanne, VG Foto:Therese Alice Sanne,VG

29-åringen viser til at jødene har lang historie i islam, og hevder de er et fordømt folk av Allah i Koranen.

– Det advares gang på gang mot dem i Koranen. Det advares mot å ha dem som venner, støttespillere, rådgivere og ledere. Den som gjør dette, blir en av dem, sier Hussain.

Ifølge religionsforsker Vogt er dette en ukorrekt gjengivelse av Koranens ord.

– Det finnes kritikk av jøder i Koranen, men man finner også en aksept. De er et godkjent religionssamfunn og en godkjent folkegruppe. Å velge å se bort fra disse utsagn, er ikke forenelig med budskapet, sier hun.

– Utsatt

29-årige Hussain hevder at årsaken til at terrorangrepene i Paris og København har rammet jøder, har sammenheng med at verdenssamfunnet har sett seg lei på at jødene bruker andre verdenskrig til å innta en offerrolle.

– Hvorfor har det seg slik at det alltid kreves at muslimer skal fordømme andre muslimers handlinger, mens ingen jøder eller deres ledere fordømmer handlingene til Israel? Hvorfor fordømmer ikke det Mosaiske samfunnet Israels okkupasjon av Palestina, drap på sivile palestinere og okkupasjonen av moske Al Aqsa som tilhører muslimene, spør Hussain, og fortsetter:

– Samtlige land som deltar i krig, krenkelse og hån mot Islam er i en utsatt posisjon, og de setter våre liv i fare. Derfor har vi gang på gang oppfordret Norge til å trekke sine styrker ut av Afghanistan og Irak, samt slutte å selge våpen, ammunisjon, bombe og droneutstyr til land som er i krig mot muslimer.

Islamforsker: – Ufyselig!

Forsker Lars Gule. Foto:,NTB scanpix

Utsagnene omtales som ufyselige og klart antisemittiske av forsker Lars Gule.

– Dette hører med til de ufyselige og klart antisemittiske uttalelsene vi kjenner fra ekstremt islamistisk hold, der de enten av ren og skjær uvitenhet, eller i bevisst ondskap blander sammen alle jøder med staten Israels politikk. Uansett er det forferdelig usmakelig, sier Gule.

Hussain var sammen med salafisten Adnan Avdic i København-terroristens begravelse fredag. Han bekrefter at de to snakker sammen fra tid til annen for å oppdatere og støtte hverandre, og å utveksle erfaringer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder