Ble utfordret av ektemann på VGTV

- Jeg er veldig positiv til Movember

Helse-Høie kan ikke klippe skjegget

Helseminister Bente Høie kan ikke følge den fleipete oppfordringen fra ektemannen om å klippe skjegget for å støtte kreftkampanjen «Movember».

Artikkelen er over fem år gammel

Kreftkampanjen, der menn verden gror bart i november for å øke bevisstheten rundt prostatakreft, fikk støtte av Høies ektemann DagTerje Solvang i et innslag på VGTV.

- Det føles uvant å skulle ta skjegget. Men det er en god sak, sa Dag Terje Solvang (H), som i 2012 var den som samlet inn mest penger for kreftkampanjen Movember - ved å la venner og bekjente sponse hans bart.

Solvang satt i barberstolen på Dapper på Grünerløkka i Oslo, for å ta en såkalt «shave down», altså å bli glattbarbert dagen før 1. november. Han mener kreftkampanjen er en viktig sak.

Mens han satt i stolen og ble intervjuet under VGTVs direktesending, ble han spurt om hva ektemannen helseminister Bent Høie ville tenke om at skjegget og barten ble borte.

- Bent kommer til å tenke at han hadde en ektemann som var 42 år før i dag, men som etter barberingen ser ut som en 25-åring. Han vil tenke at det er en bonus, fleipet Solvang.

Han fortalte at han har prøvd å oppfordre Høie til å ta skjegget, men at det ligger noen begrensninger knyttet til stillingen som statsråd.

Likevel kom han med følgende utfordring til Bent Høie under direktesendingen:

- Når jeg kommer hjem i kveld, bør det være blankt i ansiktet. Ellers blir det ikke noe fredag. Jeg lover å sende en video til dere dersom det er blankt, sa Dag Terje Solvang fredag.

Men noen video kom aldri inn, for av hensyn til sin stilling kan ikke Høie fjerne skjegget for å gro seg en movember-bart, forklarer han i en sms til VG:

- Som helse- og omsorgsminister er jeg både ansvarlig for og engasjert i hele helsesektoren. Jeg vil derfor ikke bruke min person til å skaffe midler til enkeltsaker. Det ville vært feil også ovenfor mange andre viktige og riktige aksjoner og innsamlinger til gode formål innen helsetjenesten, skriver Høie.

- Jeg er veldig positiv til Movember. Både at kampanjen får menn til å snakke mer om egen helse og at de samler inn penger til viktig forskning på prostatakreft. Jeg er også stolt over Dag Terjes engasjement og "Team Høyre", legger han til.

- Når det gjelder utfordringen så ble den gitt i en humoristisk tone og Dag Terje sa at jeg ikke kunne stille opp, skriver Høie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder