ENDELIG HJEMME: Christina Hørte (10) jubler over å få «Bonzo» hjem igjen. Foto: Anne Karin Andersen/Agderposten

Mirakelhund overlevde en uke i snømassene

(VG Nett) I siste liten fant Christina Hørte (10) mirakelhunden «Bonzo» begravd under snømassene på Sørlandet.

  • Anne Vinding
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Border Collienen «Bonzo» har vært forsvunnet i en uke. Tirsdag forrige uke klarte den å slite seg løs fra familien sin på Fevik utenfor Grimstad, skriver Agderposten.

- «Bonzo» var søkk vekk. Vi lette over alt, men fant ham ikke. Til slutt ble han annonsert forsvunnet i avisen og på radio. Likevel gikk dagene uten at vi hørte eller så noe til ham. Så tirsdag denne uken, etter en uke, ringte en dame og fortalte at hun hadde hørt en hund klynke ett eller annet sted på Storesand, forteller mamma Mabel Pedersen til avisen.

Rett etter telefonsamtalen dro Christina ned til friområdet sammen med bestemoren. Etter en liten stund hørte også de den savnede hunden klynke. I hui og hast løp de bort til «Bonzo» som lå begravd under snøen.

- Bare hodet stakk opp. Jeg ble kjempeglad, forteller Christina.

I god form

Det viste seg at en del av lenken til halsbåndet hadde kilt seg slik at hunden satt fast. Familien er usikker på hvor lenge hunden har ligget under snømassene. Men siden bare hodet stakk opp fra snøen frykter de at det kjære familiemedlemmet ikke hadde lenge igjen å leve.

- Det var stort å få hunden tilbake. Vi var faktisk i ferd med å gi opp å se den igjen i live, forteller mamma Mabel.

«Bonzo» er ifølge dyrlegen i forbausende god form. Han skal ikke ha tatt noen stor skade av rømningen, og hviler nå ut hjemme hos familien. Veterinær Geir Hals bekrefter at hunder kan overleve en uke ute i snøen. De overlever ved å spise snø, så får de i seg væsken de trenger.

- Den har nok hatt det forferdelig. Men Border colliene har som regel god pels, og derfor har den overlevd, sier Hals til Agderposten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder