BEHØVER HJELP: Konstituert politidirektør Odd Reidar Humlegård immrømmer at private sikkerhetsselskaper er en viktig støtte for politiet. Foto: MIKALSEN, HELGE/VG

Politiet innrømmer behov for vekterhjelp

Politiet innrømmer at de vil trenge hjelp fra sikkerhetsselskaper for å oppfylle folks krav til sikkerhet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I sin nye omverdenanalyse av den forventede kriminalitetsutviklingen i Norge, skriver politiet rett ut at de trenger hjelp fra private aktører, skriver Aftenposten.

Landets over 6000 organiserte vektere holdt tilbake 28000 personer i fjor. Samtidig ble nesten 98000 bortvist av vektere.

- Vekterne er et viktig supplement. Det gjelder spesielt innenfor sikkerhet for bedrifter og næringsliv som kjøper tjenestene. Vi er opptatt av å ha et godt forhold til dem, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til avisen.

Foreningen for human narkotikapolitikk er mer skeptisk til politiets behov for vekterbistand. Leder Arild Knutsen sier det er et trist signal som gir inntrykk av at politiet har gitt opp.

- Dette vil føre til enda større innsnevring av byrommet for de vanskeligst stilte og føre til en brutalisering av situasjonen, særlig for rusavhengige. Det blir næringslivet som får regulere hvor disse menneskene kan være, mer enn at det er basert på politiske beslutninger, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder