TREKKER SEG: Bård Hoksrud trekker seg fra alle sine verv, men fortsetter som stortingspolitiker fram til valget i 2013. Foto: Simen Grytøyr

Kokkvold forsvarer bruk av skjult kamera mot Hoksrud

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener at TV 2s bruk av skjult kamera kan forsvares i Hoksrud-saken.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Flere har reagert kraftig på TV 2s bruk av skjult kamera da de avslørte Frp-toppen Bård Hoksruds bordellbesøk i Riga i Latvia.

Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund forteller at det allerede har kommet flere henvendelser fra vanlige folk som mener TV-stasjonen har begått overtramp, men er ikke helt villig til å konkludere med at det har skjedd i dette tilfellet.

FORSVARER TV2: Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund. Foto: Kyrre Lien


- Bruk av skjult kamera og falsk identitet er og må være et unntak i norsk presse. Vi lever av og for åpenhet og bør i minst mulig grad operere i det skjulte. Vi har strenge bestemmelser om dette i pressens Vær Varsom-plakat som slår fast at det må være forhold av vesentlig samfunnsnyttig betydning for at slike metoder skal benyttes, sier Kokkvold til NTB.

LES OGSÅ: Hoksrud trekker seg fra alle verv

Han mener at det er flere gode argumenter for at dette er tilfelle i Hoksrud-saken, men innrømmer at det nok kan herske delte meninger om hva som er av vesentlig samfunnsmessig betydning.

- Hoksrud og mange andre vil nok si at det ikke er tilstrekkelig i dette tilfellet. I utgangspunktet vil jeg imidlertid si at når politikere og lovgivere som har vedtatt å forby sexkjøp i utlandet, selv kjøper sex i utlandet, så er dette av vesentlig samfunnsmessig betydning, sier Kokkvold.

FRP-HOKSRUD: Blir kalt inn til politiavhør

Pressens faglige utvalg (PFU) har ikke fått noen formell klage ennå, men flere har henvendt seg fordi de synes TV 2 har begått et overtramp.

- Det er bare Hoksrud selv eller andre med hans samtykke som kan bringe saken inn for PFU ettersom PFU ikke kan ta opp saker på eget initiativ, understreker han.

CAREW RASTE: - Frp bør krype ut av rottehullet i skam

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder