F16: Et av de norske jagerflyene som deltar i angrepene mot Libya. Foto: LARS MAGNE HOVTUN, FORSVARET

F16: Et av de norske jagerflyene som deltar i angrepene mot Libya. Foto: LARS MAGNE HOVTUN, FORSVARET

Norge har bombet Libya for 130 millioner

Samlet pris på bombene Norge har sluppet over Libya, er på 60 millioner kroner, i tillegg til driftsutgifter for 70 millioner kroner.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Bombingen vil få konsekvenser for revidert budsjett, skriver Dagens Næringsliv.

I et internt notat har statsminister Jens Stoltenberg sammenlignet prisen på hver bombe med prisen på en sykehjemsplass.

Les også: Norske skal ha bombet Gaddafis hus

Tidligere denne uken opplyste forsvarsminister Grete Faremo at Norge fram til da hadde fløyet 275 bombetokt over Libya og sluppet 247 bomber.

En foreløpig regning vil komme i revidert budsjett 13. mai eller i en egen tilleggsproposisjon. De mest brukte bombene koster 200.000 og 400.000 kroner per stykk. Driftsutgiftene per fly er 65.000 kroner timen.

VGTV: Her drar norske F-16-fly til krigen i Libya

Da Norge bestemte seg for å bidra med seks F-16-fly i krigen mot Gadaffis regime i Libya, antydet Forsvarsdepartementet en kostnad på 70 millioner kroner. I dette beløpet er verken bomber eller flytimer regnet inn.

Ifølge Dagens Næringsliv skal statsministeren ha gjort sammenligningen med sykehjemsplasser i en spøkefull tone på Aps lukkede gruppemøte i Stortinget i forrige uke. En sykehjemsplass koster mellom 500.000 og 900.000 kroner. Stoltenberg ønsker ikke å kommentere hva som ble sagt på gruppemøtet.

- Vi uttaler oss ikke om hva som blir sagt på interne møter, sier statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen på vegne av statsministeren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder