NÆRINGSMINISTER: Iselin Nybø håper pakken vil stimulere omstilling i norsk næringsliv, slik at færre blir permitterte og arbeidsledige. Foto: Trond Solberg, VG

Milliardpakke til gründere klar

Onsdag kan norske bedrifter søke om tilskudd og lån fra en tiltakspakke på fem milliarder kroner.

  • Jenny-Linn Lohne
  • Bjørn Haugan

Pakken på fem milliarder kroner er blant annet rettet mot å styrke gründere og vekstbedrifter. Onsdag åpnes muligheten for å søke.

– Det er en hel del penger. Vi ønsker at innovasjon- og omstillingsprosjekter skal gjennomføres selv om tidene er vanskelige. Da er det viktig at det ikke stopper opp. Folk har ny ideer og kundegrupper, sier næringsminister Iselin Nybø til VG.

Det gjelder både tilskudd, lån og investeringskapital. 2,6 milliarder er tilskudd til unge vekstbedrifter, mens opp mot 3 milliarder er innovasjonslån.

– Sånn det står nå kan det å få tak i privatkapital bli vanskelig, så da er viktig at staten gå inn.

Under ser du hva man kan søke om:

– Pakken vil bidra til ny aktivitet og hindre unødvendige permitteringer som følge av coronasituasjonen. De grepene vi nå tar, skal sikre at vi har et bærekraftig og omstillingsdyktig næringsliv også når krisen er over, sier næringsministeren.

Tanken er at pakken skal være med å finansiere omstillingsprosesser slik som de som ble satt i gang etter finanskrisen i 2008.

– Jeg håper at vi får disse pengene ut i drift, til grundere og vekstbedrifter. Og at de klarer å skape aktivitet. Jeg håper at mange ser muligheten og at vi får satt pengene i arbeid, sier Nybø.

– Nå er vi igjen i en situasjon som krever omstilling hos mange, og det legger vi til rette for, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Du kan søke på ordningen her.

Mer om

  1. Innovasjon Norge
  2. Bedrift
  3. Iselin Nybø

Flere artikler

  1. Stortinget: Enige om åpne kontantstøtte-lister for bedriftene

  2. Dette er den nye krisepakken

  3. Listhaug varsler at vi kan bli vel så opptatt av ledighetskrisen som coronasmitten

  4. Regjeringen går inn med minst 100 milliarder i coronakrisepakke til næringslivet

  5. Sp og Frp: Krever kriseløsning for å sikre norske nøkkelbedrifter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder