PÅ PLASS: Luftambulansen fraktet gutten til St. Olavs Hospital. Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

Gutt (2) i drukningsulykke

En toåring havnet tidlig søndag ettermiddag i Forfonelva i Steinkjer. Gutten er kritisk skadet.

– Tilstanden er alvorlig kritisk og uavklart, sier Wenche Johnsen, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, til VG klokken 21 søndag kveld.

Det var ved 13-tiden søndag at politiet fikk melding om drukningsulykken, hvor en to år gammel gutt hadde havnet i Forfonelva. Årsaken er ikke kjent.

– Han har blitt med elva et stykke nedover før man klarte å få ham opp, sa operasjonsleder Anlaug Oseid til VG kort tid etter hendelsen.

Johnsen bekreftet tidligere søndag overfor VG at barnet var i live, men kunne ikke si noe om hvordan det går.

– Han var nedkjølt da ambulansen kom. De fikk igang pulsen ganske fort og jobbet kontinuerlig med hjerte- og lungeredning. Deretter kom det to luftambulanser og fortsatte med dette hele veien til sykehuset, sa Johnsen.

Grunnen til at det kom to luftambulanser skal ifølge Johansen ha vært at den ene hadde en pasient, men fortsatt valgte å lande for å bistå.

Gutten ble fraktet med luftambulanse til St. Olavs Hospital, skriver Trønder-Avisa.

Ifølge samme avis skal gutten ha blitt ført cirka 100 meter nedover elva.

– Elva er normalt mer en bekk, men på grunn av mye nedbør i det siste har den blitt stor og det er ganske sterk strøm nå, sa innsatsleder Stig Viken.

Operasjonsleder Johnsen forteller at guttens bolig ligger rett ved den flomstore bekken.

– Men vi vet ikke hvor han har falt uti, sier Johnsen.

Politiet har gjort åstedsundersøkelser og snakket med vitner. Operasjonslederen ønsker spesielt å berømme et vitne som kom først til stedet og bidro før første nødetat ankom og fikk satt i gang livreddende arbeid.

Gutten har ifølge politiet polske foreldre som jobber i kommunen. Moren blir nå tatt hånd om av helse- og kriseteam i Steinkjer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder